Ένα απότομο “φρενάρισμα” αεροσκάφους στο διάδρομο, ήταν ο λόγος να αναβληθεί πτήση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς το Μπρίστολ, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο αεροσυνοδοί χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, ενώ οι 180 περίπου επιβάτες είχαν προλάβει να προσδεθούν με ασφάλεια.Επιβάτης του αεροσκάφους που μίλησε στο neakriti.gr ανέφερε ότι «ο πιλότος φρέναρε και ακούγαμε τον ήχο από αντικείμενα που πέφτουν. Αεροσυνοδοί τραυματίστηκαν στο κεφάλι και μας είπαν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να χρειαστούν ράμματα. Ευτυχώς δεν υπήρξε πανικός».

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ.Πλιάκας σημείωσε ότι «οι αεροσυνοδοί που ήταν όρθιοι έπεσαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί προληπτικά η εξέτασή τους από γιατρό. Απ’ότι ξέρω δεν τραυματίστηκαν. Επειδή όμως αυτό συνέβη στις 23:30 το βράδυ δεν προλάβαινε να εκτελεστεί η πτήση και όλοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο».

Το περιστατικό είχε αίσιο τέλος καθώς, η πτήση από το Ηράκλειο προς Μπρίστολ προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου.