Τα 60ά τους γενέθλια αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, γιόρτασαν ο κυβερνήτης Τζέρεμι Χαρτ και ο κυβερνήτης Νικ Χαρτ προσγειώνοντας τα αεροπλάνα τους στο Χίθροου, με διαφορά 30 δευτερολέπτων.

«Όπως κάθε αεροπλάνο έχει την τελευταία του προσγείωση, το ίδιο ισχύει και για τον πιλότο», είπε ο Νικ, ενώ ο δίδυμος αδελφός του, Τζέρεμι, περιέγραψε τη διπλή συνταξιοδότηση ως «καλό τρόπο να τελειώσεις».

Τα δυο αδέρφια πετούσαν το ίδιο αεροσκάφος στην ίδια αεροπορική εταιρεία και σταμάτησαν την ενεργό δράση, με την ίδια χρονική διαφορά που ήρθαν στον κόσμο, τα 30 δευτερόλεπτα.

Ο Τζέρεμι πετούσε αεροσκάφη της British Airways εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ ο Νικ μεταπήδησε από θυγατρική της, μόλις το 2012, και περιέγραψε χαρακτηριστικά: «O Τζέρι δεν είχε αναφέρει ποτέ στους συναδέλφους του στη British Airways ότι είχε έναν δίδυμο αδερφό που πετούσε με τη British Midland, κι έτσι μια μέρα ένας πιλότος της British Airways με έπιασε στο Χίθροου και με ρώτησε τι στο καλό κάνω ντυμένος με στολή της British Midland». Και φυσικά «χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να τον πείσω ότι δεν ήμουν ο Τζέρεμι»!

Οι δίδυμοι μίλησαν για τις καριέρες τους με τα εξής λόγια: «Αυτές είναι περίπου 11.000 πτήσεις. Είναι τουλάχιστον 1,2 εκατ. επιβάτες», είπε ο Νικ, ενώ ο Τζέρι σχολίασε: «Έχω περάσει περισσότερα από 2,5 χρόνια στον αέρα».