Tο φαγητό που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πτήσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αεροπορικής εμπειρίας.

Οι ποσότητες που απαιτείται να ετοιμαστούν είναι τεράστιες, επομένως η προετοιμασία του φαγητού γίνεται μαζικά, αλλά και με τεράστια προσοχή, καθώς το παραμικρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, θα βλάψει σημαντικά την φήμη της εταιρείας.

Η ποικιλία των γευμάτων που παρασκευάζονται, είναι επίσης μεγάλη, αφού πρέπει να καλύπτονται διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θρησκείες, αλλεργίες και δυσανεξίες ή απλά γούστα.