Σκέφτεστε να κάνετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, για κάποιες ημέρες, την περίοδο των Χριστουγέννων και αναζητάτε αγωνιωδώς ναύλους χαμηλού κόστους;

Μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια ακολουθώντας 5 βασικά tips:

  • Όσο νωρίτερα… τόσο καλύτερα!

Το αργότερο που μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας είναι οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη. Αν έχετε καθυστερήσει, φροντίστε να το κάνετε άμεσα και μην ξεχνάτε να σβήνετε τα cookiess.

  • Το Σάββατο μπορείς; Οχι!

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να σας βολεύει αλλά δεν είναι οι κατάλληλες μέρες για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια. Περισσότερες πιθανότητες έχετε τις υπόλοιπες μέρες. Για παράδειγμα τη Δευτέρα θα βρείτε φθηνούς ναύλους, ενώ είναι πολύ πιθανό, οι τιμές να πέσουν την Τρίτη τα ξημερώματα.

  • Η καλύτερη προσφορά

Ξεκινήστε την αναζήτηση, για ταξίδια μακρινών αποστάσεων, με το Google Flights. Θα σας βοηθήσει να βρείτε τις φθηνότερες ημερομηνίες ταξιδιού. Αν για παράδειγμα θέλετε να ταξιδέψετε σε συγκεκριμένο προορισμό για δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα, θα εμφανίσει αμέσως τις φθηνότερες ημερομηνίες που πρέπει να αναχωρήσετε και να επιστρέψετε.

 

  • Στη σύγκριση

Να γνωρίζετε ότι στο Google Flights συγκρίνονται μόνο οι τιμές που προσφέρονται από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες και όχι από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσω διαδικτύου. Αν κάνετε κράτηση μέσω Onnline Travel Agency (ΟΤΑ), θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Συγκρίνετε τις τιμές έχετε εντοπίσει χρησιμοποιώντας την Expedia και Kayak.

  • Υπάρχουν εναλλακτικές

Μία πτήση από ή προς τα αεροδρόμια που βρίσκονται κοντά στον προορισμό σας, είναι πιθανό να κάνει ακόμα πιο φθηνό το αεροπορικό εισιτήριο και το κόστος ταξιδιού. Αναζητήστε γειτονικά αεροδρόμια και χρησιμοποιήστε έπειτα κάποιο από τα ΜΜΜ για να βρεθείτε στον τελικό προορισμό σας. Οικονομικός τρόπος και ευκαιρία για να δείτε περισσότερα πράγματα.