Η 31η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την τρίτη επέτειο από τη στιγμή που η αεροπορική εταιρεία airBaltic της Λετονίας άνοιξε τη βάση της στο Αεροδρόμιο του Ταλίν και του Βίλνιους.

Προς το παρόν, η airBaltic προσφέρει 11 απευθείας δρομολόγια από τις δύο πρωτεύουσες της Βαλτικής.

Από τον Νοέμβριο του 2014, η airBaltic έχει μεταφέρει περισσότερους από 1.600.000 επιβάτες από το Ταλίν και το Βίλνιους. Μόνο φέτος ο όγκος των επιβατών που μεταφέρονται και στις δύο πόλεις αυξήθηκε κατά 23% και 20% αντίστοιχα.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που όλο και περισσότεροι πελάτες από τη Λιθουανία και την Εσθονία επιλέγουν την airBaltic ως τον μεταφορέα στο σπίτι τους. Προσφέρουμε την καλύτερη διασύνδεση εντός και εκτός Εσθονίας και Λιθουανίας, καθώς η airBaltic εξυπηρετεί έναν συνδυασμό απευθείας πτήσεων και βολικών μεταφορών μέσω του κεντρικού μας κόμβου στη Ρίγα προς την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, τη Μέση Ανατολή και την ΚΑΚ».

«Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, το 44% των κρατήσεων στο Βίλνιους και το Ταλίν έγιναν από άλλες χώρες. Η airBaltic έχει προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πρόσβαση στις δύο χώρες της Βαλτικής, με αποτέλεσμα σημαντικές- καταλυτικές εξελίξεις στις τοπικές οικονομίες», πρόσθεσε ο Gauss.

Φέτος, τόσο από το Ταλίν όσο και από το Βίλνιους, η πιο δημοφιλής άμεση εξυπηρέτηση ήταν στο Άμστερνταμ, βλέποντας αυξημένη κίνηση και στις δύο πρωτεύουσες της Βαλτικής.