Τα τελευταία λόγια πιλότων που έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα, μαζί με πολλούς ακόμη ανθρώπους, συγκέντρωσε η Sun, όπως αυτά καταγράφηκαν στο πιλοτήριο, από τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων.

Συγκλονίζουν τα λόγια των πιλότων, που αποκαλύπτουν τις στιγμές απόγνωσης και πανικού, λίγο πριν από τέλος:

«Καληνύχτα, αντίο, πεθαίνουμε»

Η πτήση 5055 της Polish Airlines κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη το 1987 όταν εξερράγη ο άξονας ενός κινητήρα. Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Kabaty Woods της Πολωνίας. Τα τελευταία λόγια από το πλήρωμα ήταν: «Καληνύχτα, αντίο, πεθαίνουμε».

«Μην το κάνεις αυτό»

Το Boeing που εκτελούσε την πτήση 737 της FlyDubai συνετρίβη λόγω έντονης βροχής και ανέμων. Σύμφωνα με έρευνα για το δυστύχημα, ο πιλότος είπε σε ένα μέλος του πληρώματος: «Μην το κάνεις αυτό». Λίγο αργότερα, το αεροπλάνο εξερράγη, με τους 62 επιβάτες να χάνουν τη ζωή τους.

«Γαμ@@ο, είμαστε νεκροί»

Η πτήση 447 της Air France έπεσε στον Ατλαντικό το 2009. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για την ανάκτηση του μαύρου κουτιού. Πριν την πρόσκρουση, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 228 άνθρωποι, ο πιλότος φώναξε: «Γαμ@@ο, είμαστε νεκροί».

«Αυτό ήταν παιδιά! Γαμ@@ο»

Στην πτήση 352 της Vladivostok Air, έχασαν τη ζωή τους 136 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με το planecrashinfo.com, τα τελευταία λόγια του πιλότου ήταν: «Αυτό ήταν παιδιά! Γαμ@@ο».

«Πράγματι, οι συνθήκες αυτές δεν φαίνονται πολύ καλές, έτσι;»

Η πτήση 901 της Air New Zealand συνετρίβη στις πλαγιές του Ορους Ερεβος, παρασύροντας μαζί της και 257 ψυχές. Μετά από τεχνικό σφάλμα, η πτήση κατευθύνθηκε λανθασμένα προς την Ανταρτική. Μία από τις τελευταίες φράσεις του πιλότου ήταν: «Πράγματι, οι συνθήκες αυτές δεν φαίνονται πολύ καλές, έτσι;»

«Μαμά, σ’ αγαπώ»

Η πτήση 182 της Pacific Southwest Airlines συγκρούστηκε με ιδιωτικό ελαφρύ αεροσκάφος το 1978, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 135 επιβάτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Επτά άτομα που βρίσκονταν στο έδαφος έχασαν και αυτά τη ζωή τους, καθώς τα αεροσκάφη συνετρίβησαν στο North Park στο Σαν Ντιέγκο. Μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει: «Μαμά, σ’ αγαπώ».