Τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα που δεν μεταφέρουν επιβάτες «ανοίγουν τις πόρτες» για μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων λιρών.

Η αεροπορική εταιρεία FedEx διαθέτει έναν τεράστιο στόλο 691 αεροσκαφών, δύο φορές περισσότερα από τη Ryanair, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, και σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από τη British Airways. H FedEx Express βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας, μεταφέροντας περίπου 15,7 δισ. τονοχιλιόμετρα φορτίου ετησίως, διπλάσια από τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ταξιδεύει σε περισσότερους από 375 προορισμούς (η Turkish Airlines, η οποία πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, μεταφέροντας καθημερινά περίπου 5,5 εκατομμύρια πακέτα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μεταφραστεί, σαν το σύνολο του πληθυσμού της Φινλανδίας να έστειλε ένα δέμα μέσα σε 24 ώρες.

Η FedEx, ιδρύθηκε το 1971, και χρησιμοποιεί έναν αριθμό διεθνών αεροδρομίων εκτός από το Μέμφις, με ευρωπαϊκές βάσεις στο Παρίσι και στο Charles de Gaulle, στη Μαλπένσα, στο Μιλάνο και στη Βόννη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η FedEx Express εδρεύει στο Stansted, από όπου φτάνει στο Μέμφις έξι φορές την εβδομάδα.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας δεν έχουν επιβάτες. Οι μόνοι άνθρωποι στο αεροσκάφος είναι οι πιλότοι και ίσως ένας μηχανικός πτήσης. Η FedEx έχει ξεκινήσει την κατάργηση μερικών από τα παλαιότερα αεροσκάφη της, αντικαθιστώντας τα Boeing 727 με τα 757s, με μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και ανταλλάσσοντας τα MD-11 με 777s στις μεγάλες πτήσεις.