Η εταιρεία China Aircraft Leasing Group Holdings Limited (CALC), που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος Airbus A320neo και παράλληλα γιόρτασε την παράδοση στην Frontier Airlines.

Η CALC έχει πραγματοποιήσει μία παραγγελία για 68 οικογενειακά αεροσκάφη A320neo, ενώ συνολικά στοχεύει στην απόκτηση 147 αεροσκαφών Airbus. Το A320neo που τροφοδοτείται από κινητήρες CFM και είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία προϊόντα καμπίνας της Frontier Airlines, συμπεριλαμβανομένων των νέων καθισμάτων, προσφέροντας στους επιβάτες απαράμιλλο επίπεδο άνεσης και ευκολίας.

Ο κ. Mike Poon, Διευθύνων Σύμβουλος της CALC, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε την 100η παράδοση αεροσκάφους της CALC, με την παράδοση του A320neo στην Frontier Airlines.

Ξεκινώντας από το μηδέν και φτάνοντας στα 100 αεροσκάφη, η CALC έχει φτάσει πολύ μακρυά, χάρη στην αφοσίωση της ομάδας μας και την υποστήριξη των συνεργατών μας. Από την ίδρυσή της, η CALC έχει δεσμευτεί για την καινοτομία των προϊόντων, με έμφαση στην παροχή αξιόπιστων και ευέλικτων υπηρεσιών στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τελευταίο βήμα στην εξέλιξή μας αντικατοπτρίζει την επιθυμία μας να προσφέρουμε μεγαλύτερης αξίας υπηρεσίες στους πελάτες μας και στους ενδιαφερόμενους. Μετά την παράδοση του πρώτου μας A320neo, ξεκινήσαμε, όχι μόνο την συνεργασία μας με τους εταίρους της Indigo, αλλά και ένα νέο ταξίδι συνεχούς ανάπτυξης για τον Όμιλο».

«Έχουμε καταφέρει μία μεγάλη επιτυχία με το A320neo και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε το, τελευταίας τεχνολογίας, μέλος στο στόλο μας με μια τόσο σημαντική παράδοση», δήλωσε ο Barry Biffle, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Frontier Airlines. «Σε 10 χρόνια, θα έχουμε τριπλασιάσει το μέγεθος του στόλου μας και με βάση την αποτελεσματικότητα της οικογένειας Airbus A320, θα είμαστε σε θέση να παραδίδουμε τα Low Fares Done Right σε περισσότερους από 50 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο».

«Είναι χαρά να βλέπουμε την CALC να εκσυγχρονίζει τον στόλο της με τα αεροσκάφη μονής διαδρομής τελευταίας γενιάς. Αυτή η παράδοση υπογραμμίζει τη συνεχή ζήτηση της αγοράς για τα αεροσκάφη μονής διαδρομής που προτιμώνται περισσότερο από όλα, στον κόσμο. Το A320neo θα επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν στους πελάτες τους άνευ προηγουμένου επίπεδα άνεσης », δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer- Customers της Airbus Commercial Aircraft.

Το Airbus A320neo 

Η οικογένεια A320neo ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, που μαζί παρέχουν εξοικονόμηση καυσίμου τουλάχιστον 15% κατά την παράδοση και 20% μέχρι το 2020. Με περισσότερες από 5.200 παραγγελίες από 95 πελάτες από την κυκλοφορία του το 2010 η οικογένεια A320neo έχει κατακτήσει περίπου το 60% της αγοράς.