Η Singapore Airlines παρέλαβε το πρώτο από τα πέντε νέα αεροσκάφη A380 που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στο στόλο της, κατά το επόμενο έτος. 

Το αεροσκάφος που παραδόθηκε σήμερα σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε από την Airbus στην Τουλούζη, είναι το πρώτο στο στόλο της αεροπορικής εταιρείας που διαθέτει τα πρόσφατα προωθούμενα προϊόντα καμπίνας και καινοτομίες.

Εκτός από τα πέντε νέα αεροσκάφη, η Singapore Airlines θα εξοπλιστεί επίσης με 14 αεροσκάφη A380 που είναι ήδη σε λειτουργία με τα νέα προϊόντα καμπίνας. Η εργασίες αναπροσαρμογής, αναμένεται να ξεκινήσουν αργά το 2018, και θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική εταιρεία σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες της Airbus. Και τα 14 αεροσκάφη πρόκειται να αναπροσαρμοστούν μέχρι το 2020.

Το νέο Singapore Airlines A380 προσφέρει περισσότερο προσωπικό χώρο σε όλες τις κατηγορίες, με συνολική χωρητικότητα, 471 επιβάτες. Η καμπίνα διαθέτει έξι ιδιωτικές σουίτες και 78 καθίσματα Business Class στο επάνω κατάστρωμα, και 44 θέσεις Premium και 343 καθίσματα οικονομικής θέσης στο κύριο κατάστρωμα. Το αεροσκάφος διαθέτει, επίσης, τα τελευταία συστήματα ψυχαγωγίας κατά την πτήση και πλήρη συνδεσιμότητα από κάθε κάθισμα.

«Η παράδοση του νεώτερου A380 με ολοκαίνουργια προϊόντα καμπίνας είναι πράγματι μια συναρπαστική ευκαιρία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο με τον μεγάλο συνεργάτη μας, την Airbus», δήλωσε ο CEO της Singapore Airlines, κ. Goh Choon Phong.

«Όταν τοποθετήσαμε το πρώτο στον κόσμο A380, στην εμπορική υπηρεσία το 2007, τέθηκαν νέα σημεία αναφοράς για τις παροχές στα αεροπορικά ταξίδια. Μια δεκαετία αργότερα, το Singapore Airlines A380, με τα προϊόντα ναυαρχίδων και τη θρυλική υπηρεσία, παραμένει πελάτης αγαπημένο και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πολύ θετική ανατροφοδότηση σχετικά με την ταξιδιωτική εμπειρία στο αεροσκάφος».

«Είμαστε περήφανοι που θα παραδώσουμε το πρώτο από τα πέντε νέα μοντέλα A380 στη Singapore Airlines που χαρακτηρίζουν τον όμορφο, νέο σχεδιασμό καμπίνας του αερομεταφορέα», δήλωσε ο Tom Enders, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

«Η Singapore Airlines ήταν η πρώτη που πετούσε το A380 και εκμεταλλεύτηκε το αεροσκάφος με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνικής αριστείας, από την πρώτη μέρα. Το αεροσκάφος έχει αποδειχθεί ότι είναι μια τεράστια εμπορική επιτυχία στην υπηρεσία του μεταφορέα, μεταφέροντας τους επιβάτες αποτελεσματικά και με άνεση στο μακρινό και περιφερειακό δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας», πρόσθεσε ο κ. Tom Enders.

«Ευχαριστούμε τη Singapore Airlines για τη συνεχή ισχυρή δέσμευσή της στο πρόγραμμα για το A380 και προσδοκούμε να συνεργαστούμε με τον αερομεταφορέα στην πορεία ανανέωσης του στόλου του», συμπλήρωσε.

Το μοναδικό Α380

Το A380 μπορεί να πετάξει μέχρι 8.200 ναυτικά μίλια χωρίς στάση, είναι το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο αεροπλάνο στον κόσμο, προσφέροντας την πιο αποτελεσματική λύση για την κάλυψη της αύξησης της επιβατικής κίνησης στις πιο πολυσύχναστες διαδρομές στον κόσμο.

Παράλληλα το A380 είναι το μόνο αεροσκάφος με δύο γεμάτα καταστρώματα, με μεγαλύτερα καθίσματα, διαδρόμους και περισσότερο χώρο. Σήμερα το A380 πετάει με 13 αεροπορικές εταιρείες παγκόσμιας κλάσης σε 120 δρομολόγια ανά τον κόσμο. Από την έναρξη λειτουργίας του, το 2007, ο παγκόσμιος στόλος A380 έχει μεταφέρει πάνω από 190 εκατομμύρια επιβάτες.