Σημαντικό ορόσημο αποτελεί η 14η Δεκεμβρίου, στην ιστορία της αεροπορικής εταιρείας airBaltic της Λετονίας, καθώς σαν σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση με το πιο σύγχρονο αεροσκάφος, το CS300, από τη Ρίγα στο Άμστερνταμ.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic: «Είναι μεγάλη τιμή για την airBaltic να χρησιμοποιεί το αεροσκάφος CS300. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας γιατί κάθε μέρα, ήδη εδώ και ένα χρόνο, συνεργάζεται μαζί με τη Bombardier για να φέρει και να διατηρήσει αυτή την πτήση επόμενου επιπέδου στους επιβάτες μας. Έχουμε ένα συναρπαστικό μέλλον μπροστά μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το μοιραζόμαστε με τους επιβάτες μας. Τα εξαιρετικά επιχειρησιακά μας αποτελέσματα, οι επιτυχημένες λειτουργίες του CS300, η έναρξη νέων προορισμών, δείχνουν έντονα ότι είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε αυτή την ανάπτυξη που διαμορφώνει το μέλλον της airBaltic».

Κατά τη διάρκεια του έτους, η airBaltic μετέφερε περισσότερους από 635.250 επιβάτες με το αεροσκάφος CS300 και τώρα κάθε τέταρτος επιβάτης της airBaltic πετάει με το CS300. Μέχρι στιγμής, η airBaltic έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 6.023 προγραμματισμένες πτήσεις και έχει καλύψει πάνω από 15.940 ώρες λειτουργίας με το ολοκαίνουργιο στόλο Bombardier CS300 που σήμερα αποτελείται από επτά Bombardier CS300. Η airBaltic έχει συνολική παραγγελία 20 αεροσκαφών, τα οποία η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να λάβει μέχρι το τέλος του 2019. Μέχρι το 2021, ως αερομεταφορέας όλων των αεροσκαφών της Bombardier, η airBaltic θα έχει έναν από τους νεώτερους στόλους αεριωθούμενων στην Ευρώπη.

Το αεροσκάφος airbaltic CS300 λειτουργεί επί του παρόντος σε δημοφιλείς διαδρομές όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, Επιπλέον, η airBaltic, σε συνεργασία με την Etihad Airways στις 29 Οκτωβρίου 2017, εγκαινίασε τη μακρύτερη απευθείας πτήση του CS300 μεταξύ της Ρήγα και του Αμπού Ντάμπι.

Το νέο αεροσκάφος Bombardier CS300, με συνολικά 145 καθίσματα, προσφέρει εξαιρετική πτήση με οφέλη για τους επιβάτες, όπως μεγαλύτερα καθίσματα και παράθυρα, περισσότεροι χώροι αποσκευών χειρός στην καμπίνα, βελτιωμένα αποχωρητήρια και πολλά άλλα. Το νέο αεροσκάφος είναι επίσης πολύ πιο «ήσυχο», με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Επιπλέον, είναι τώρα το πιο πράσινο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει διαφανή δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κύκλο ζωής, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50% αντίστοιχα.

Η airBaltic εξυπηρετεί πάνω από 60 προορισμούς από την έδρα της στη Ρίγα της Λετονίας. Από κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες, η airBaltic προσφέρει βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυό της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την ΚΑΚ και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η airBaltic προσφέρει επίσης απευθείας πτήσεις από το Ταλίν και το Βίλνιους.