Η Delta Air Lines πραγματοποίησε σήμερα 15 Δεκεμβρίου, παραγγελία για 100 μοντέρνα αεροσκάφη A321neo ACF (Airbus Cabin Flex), από την Airbus.

Ο αερομεταφορέας με έδρα τις Η.Π.Α. επέλεξε το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των αεροσκαφών της Airbus για να καλύψει τις μελλοντικές απαιτήσεις της Delta για αεροσκάφη με μεγαλύτερη απόδοση και πρόσθετη χωρητικότητα. Τα αεροσκάφη A321neo ACF της αεροπορικής εταιρείας θα είναι εφοδιασμένα με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες Pratt & Whitney PW1133G-JM.

«Αυτή είναι η σωστή συναλλαγή την κατάλληλη στιγμή για τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και τους μετόχους μας», δήλωσε ο CEO της Delta, Ed Bastian. «Η Delta, η Airbus και η Pratt & Whitney έχουν την ίδια δέσμευση για την ασφάλεια, την αποδοτικότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Αυτή η σειρά του μοντέλου A321neo με τους κινητήρες νεότερης γενιάς της Pratt Pure Power αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας σε αυτές τις αξίες για τους ανθρώπους της Delta και όλους όσους μας επιλέγουν».

«Εμείς στην Airbus είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτή την ανταγωνιστική εκστρατεία μαζί με τον συνεργάτη μας, Pratt, και είμαστε υπερήφανοι που εξυπηρετούμε την Delta με το A321neo. Αυτή η σημαντική εντολή θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μας με τη Delta- μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως- την οποία αναπτύσσουμε εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε ο Tom Enders, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. «Είναι επίσης μία καλή είδηση ​​για τους υπαλλήλους μας στο Mobile, Αλαμπάμα, όπου θα κατασκευαστούν τα περισσότερα από τα αεροσκάφη της Delta. Ανυπομονούμε να δούμε σύντομα το A321neo ACF να πετάει σε χρώματα Delta».

Την ανακοίνωση της Delta σχετικά με το A321neo ACF, ακολουθούν αρκετές παραγγελίες τα τελευταία χρόνια για την τρέχουσα έκδοση κινητήρα (ceo) του A321. Η Delta ζήτησε ένα σύνολο 117 αεροσκάφών A321ceos, το καθένα από τα οποία είναι εφοδιασμένο με κινητήρες CFM56 από την CFM International.

Το A321neo ACF εισάγει νέες βελτιώσεις θυρών και ατράκτου, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χώρο της καμπίνας με εμβέλεια έως και 4.000 ναυτικά μίλια. Το A321 είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας A320, χωρητικότητας 240 επιβατών. Με την ενσωμάτωση των τελευταίων κινητήρων, των αεροδυναμικών προωθήσεων και των καινοτομιών στην καμπίνα, το A321neo θα προσφέρει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 20% μέχρι το 2020. Με περισσότερες από 5.300 παραγγελίες από 96 πελάτες από την κυκλοφορία του το 2010, η οικογένεια A320neo κατέλαβε περίπου το 60% της αγοράς.

Το μεγαλύτερο μέρος των A321neo της Delta θα παραδοθεί από την Airbus U.S. Manufacturing Facility στο Mobile, στην Αλαμπάμα. Η αεροπορική εταιρεία έχει παραλάβει 13 αεροσκάφη Airbus που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ από πέρυσι. Επιπλέον, το 50ο αεροσκάφος που θα παραχθεί από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής της Airbus θα παραδοθεί στη Delta αργότερα αυτή την εβδομάδα. Το εργοστάσιο Mobile παράγει τέσσερα αεροσκάφη το μήνα για παράδοση στους πελάτες των αερογραμμών της Airbus. Παράλληλα υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

Εκτός από την αμερικανική παραγωγή της Airbus, η εταιρεία έχει μια μακρά και ισχυρή συνεργασία με τις αμερικανικές εταιρείες αεροδιαστημικής. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα αεροσκάφη Airbus στις Η.Π.Α., από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με πάνω από το 40% των προμηθειών της εταιρείας να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τα τέλη Νοεμβρίου, η Delta διαθέτει στόλο 196 αεροσκαφών Airbus, συμπεριλαμβανομένων 150 μελών της οικογένειας A320, 42 αεροσκαφών A330 widebodie,s και 4 αεροσκαφών X3B A350.