Παραγγελία για 25 αεροσκάφη A321neo ACF (Airbus Cabin Flex configuration) έχει πραγματοποιήσει η Pegasus Airlines.

Αυτή είναι η παραγγελία την οποία ακολουθούν ακόμη 18 A321neo και 57 A320neos, κάνοντας την Pegasus Airlines, να φτάσει στο να περιλαμβάνει ο στόλος της, 100 αεροσκάφη Airbus A320.

Η επιλογή της Pegasus να μεταβεί σε μία περίοδο, που ολόκληρος ο στόλος της θα περιλαμβάνει αεροσκάφη Airbus, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της να αποκτήσει, τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές της δίκτυο, τα καλύτερα μεσαία αεροσκάφη.

Ο Γενικός Διευθυντής της Pegasus Airlines Mehmet T. Nane: «Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει καθημερινά την θέση της στην παγκόσμια αεροπορική αγορά και εμείς ως είμαστε ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της μεταμόρφωσης. Η εντολή που δώσαμε το 2012 για 100 αεροσκάφη Airbus ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορίας της Τουρκίας εκείνη την εποχή. Πήραμε το πρώτο αεροσκάφος αυτής της παραγγελίας το τρίτο τρίμηνο του 2016 και τώρα έχουμε συμφωνήσει να συμπεριλάβουμε ακόμα 25. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το στόλο μας, ένα βήμα κάθε φορά, και με τα νέα μας αεροσκάφη θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε πιο άνετες πτήσεις στους επιβάτες μας».

«Η παραγγελία της Pegasus Airlines για την παραλαβή των A321neo ACF υπογραμμίζει ότι η Airbus προσφέρει την καλύτερη, αποδοτικότερη και πιο άνετη λύση στο τμήμα της μεσαίας αγοράς», δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer- Customers Airbus Commercial Aircraft. «Το A321 ACF, συνδυάζοντας τις τελευταίες καινοτομίες στον σχεδιασμό καμπίνας με πρωτοφανή δυναμικότητα και δυνατότητες εμβέλειας, θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία των επιβατών και την ανταγωνιστικότητα της αεροπορικής εταιρείας στην άκρως αμφισβητούμενη αναπτυσσόμενη αγορά, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα», συμπλήρωσε.

Το A321 είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας A320, με χωρητικότητα 240 επιβατών. Η A321neo, ενσωματώνοντας τους τελευταίους κινητήρες, τις αεροδυναμικές προόδους και τις καινοτομίες της καμπίνας, προσφέρει σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου κατά τουλάχιστον 15% ανά θέση από την πρώτη μέρα και 20% μέχρι το 2020.

Το A321neo ACF εισάγει νέες βελτιώσεις πόρτας και ατράκτου, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν καλύτερη χρήση του χώρου της καμπίνας και επίσης να παρέχουν πρόβλεψη για μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου έως 4.000 nm διατλαντική εμβέλεια. Με περισσότερες από 5.200 παραγγελίες από 95 πελάτες, η οικογένεια A320neo έχει καταλάβει σχεδόν το 60% της αγοράς.