Συναντήσαμε τον CEO της Air Mediterranean και μας μίλησε για τα σχέδια της νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, το επενδυτικό πλάνο της αλλά και την επέκταση των δρομολογίων της.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

– H Air Mediterranean είναι μία νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία που σκοπεύει να κάνει την Αθήνα ένα από τα πιο δημοφιλή Hub της Ευρώπης. Ποιο είναι το όραμά σας και το επενδυτικό σας πλάνο; Tι σας οδήγησε στην απόφαση να εμπλακείτε με την αεροπορική βιομηχανία;
To όραμα της Air Mediterranean είναι να συνδέσει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική μέσω της Αθήνας, κάτι που στο μέλλον θέλουμε να κάνουμε και με την Ασία. Για την ακρίβεια, θελήσαμε να καλύψουμε τα κενά μεταξύ των χωρών με ανεπαρκή ή μηδενική σύνδεση και να δημιουργήσουμε νέα δρομολόγια στην αγορά.
Πρώτα απ’ όλα λατρεύουμε την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα, σαν να είναι το σπίτι μας. Είδαμε την ευκαιρία και αναγνωρίσαμε το κενό της αεροπορικής βιομηχανίας, τόσο όσον αφορά το αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και της ίδιας της Αθήνας σαν προορισμό. Ολοι οι επενδυτές της Air Mediterranean έχουν ένα παρελθόν στην ταξιδιωτική βιομηχανία, επομένως καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πείρα και να την αναπτύξουμε σε κάτι καινούριο, κάτι ελληνικό και να βρούμε μία θέση στον κόσμο της αεροπλοΐας.
Είναι, σίγουρα, μία δύσκολη βιομηχανία, το γνωρίζουμε και μας αρέσει. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γνωρίζεις πως βοηθάς τον κόσμο να συνδεθεί.

– Σχεδιάζετε να επεκτείνετε τα δρομολόγιά σας από την Αθήνα στο άμεσο μέλλον ή να προσθέσετε νέους προορισμούς από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη;
Φυσικά και οργανώνουμε να επεκτείνουμε τα δρομολόγιά μας από την Αθήνα. Πρόσφατα, ανακοινώσαμε την Κύπρο (θα πετάμε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας) και τον προηγούμενο μήνα την Κωνσταντινούπολη για την οποία έχουμε ήδη αρχίσει να παρέχουμε τα δρομολόγια.
Στις αρχές του 2018 θα παραλάβουμε ακόμα δύο αεροπλάνα, ενώ προγραμματίζουμε την έναρξη πτήσεων σε πληθώρα προορισμών από το καλοκαίρι του 2018.
Οσον αφορά τις εσωτερικές πτήσεις, θα προσθέσουμε κάποια νησιά κατά το διάστημα 2018-2019 και η Θεσσαλονίκη είναι με βεβαιότητα ανάμεσα στα μελλοντικά μας σχέδια.

– Η ασφάλεια είναι η κυριότερη προτεραιότητα για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, ειδικότερα τις πιο νέες. Πώς τη διαχειρίζεστε; Σκοπεύετε να επεκτείνετε τον στόλο σας;
Οπως επεσήμανα προηγουμένως, θα επεκτείνουμε τον στόλο μας και στα σχέδια μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε όσο η εταιρεία αναπτύσσεται. Θα προσθέσουμε δύο ακόμη Boeing 737-400 από τις αρχές του νέου χρόνου και παράλληλα εξετάζουμε το να προσθέσουμε διαφορετικά μοντέλα στο στόλο μας με την πάροδο του χρόνου.
Η ασφάλεια των πελατών μας είναι τρομερά σημαντική για εμάς. Παίρνουμε κάθε μέτρο προφύλαξης για να βεβαιωθούμε ότι τα αεροπλάνα μας είναι 100% ασφαλή με καθημερινή συντήρηση. Ολα τα αεροσκάφη μας είναι ελεγμένα από την EASA και έχουν εγκριθεί, η οποία, όπως ξέρετε, είναι ο αυστηρότερος ρυθμιστής ασφαλείας στον κόσμο. Εκτός αυτού, το προσωπικό μας έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους επιβάτες, σε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς