Συναντήσαμε τον πρόεδρο της JR Technologies και μας μίλησε για τη δραστηριότητα και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας αλλά και την αγάπη του για την αεροπορική βιομηχανία.

– Η JR Technologies είναι ένας από τους στρατηγικούς συνεργάτες της IATA και συμμετέχει στην ανάπτυξη λύσεων με βάση το NDC. Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με την κύρια δραστηριότητα της JR Technologies. Ποιο είναι το όραμά σας όσον αφορά στα κανάλια διανομής των αεροπορικών εταιρειών;
Η JR Technologies βοηθά τις αεροπορικές εταιρείες να βάζουν τους επιβάτες στο επίκεντρο της στρατηγικής τους αναφορικά με τις πωλήσεις και τα κανάλια διανομής, ανεξάρτητα από το αν ο επιβάτης προσεγγίζει την αεροπορική εταιρεία μέσω της δικής της ιστοσελίδας ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου.
Το NDC είναι αυτό που επιτρέπει στις εκάστοτε προσφορές εισιτηρίων να φτάσουν στους επιβάτες σε οποιοδήποτε σημείο. Κάνει ευκολότερη τη σύγκριση τιμών από τους επιβάτες, καθιστώντας τις αεροπορικές προσφορές πιο διαφανείς.
Πάρτε για παράδειγμα ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Oταν αγοράζετε ένα ταξίδι, θα βρείτε προσφορές σε παρόμοια αεροσκάφη, πρόγραμμα και ώρες πτήσης, οπότε γιατί οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές; Ποιες είναι οι υπηρεσίες μιας αεροπορικής εταιρείας έναντι μιας άλλης; Θα κλείνατε μια ελαφρώς πιο ακριβή πτήση εάν γνωρίζατε εκ των προτέρων τι γεύματα προσφέρονται, αν τα ποτά είναι δωρεάν ή αν θα έπρεπε να πληρώσετε για αυτά ενώ βρίσκεστε εν πτήσει, πόσο χώρο για τα πόδια θα είχατε ή αν περιλαμβάνεται η επιλογή του καθίσματος στην τιμή που εμφανίζεται ή χρεώνεται επιπλέον.
Με το NDC, μπορείτε να έχετε αυτές τις πληροφορίες εξ’ αρχής, κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας και πριν κάνετε την επιλογή σας. Αυτή είναι η δύναμη του NDC. Η JR Technologies επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να αξιοποιούν αυτές τις νέες δυνατότητες και να ικανοποιούν τους επιβάτες τους.

– Η JR Technologies δημιουργήθηκε για την εισαγωγή νέων καινοτόμων τεχνολογιών και την υποστήριξη των πρωτοβουλιών των εταιρειών για τον εκσυγχρονισμό των μοντέλων λειτουργίας τους. Σκοπεύετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο μέλλον; Ψάχνετε για ταλαντούχους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις υπηρεσίες σας;
Η JR Technologies ξεκίνησε τις δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, με 4 υπαλλήλους. Η ομάδα σήμερα αποτελείται από 90 άτομα. Η εταιρεία προσφέρει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας και διαρκώς αναζητά ταλαντούχους νέους προγραμματιστές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι θα ήθελαν να ενταχθούν στο δυναμικό της.
Στις αρχές του 2017 η JR Technologies υλοποίησε ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 20 εκπαιδευόμενοι, εκ των οποίον οι 14 που το ολοκλήρωσαν επιτυχώς προσελήφθησαν.
Επιπλέον, η JR Technologies συμμετείχε σε 2 προγράμματα κατάρτισης -Coding BootCamps- που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp) από τη HePIS, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη CEPIS, από τα οποία προσέλκυσε και ενέταξε οκτώ νέους συνεργάτες.
Το 2018 ξεκινάει δυναμικά για την JR Technologies η οποία αναζητά νέους συνεργάτες στις ακόλουθες θέσεις εργασίας: senior developers, business analysts, system analysts και ειδικούς σε θέματα δικτύων, κυβερνοασφάλειας και συστημάτων cloud. Επίσης, επιδιώκουμε να στελεχώσουμε το τμήμα μάρκετινγκ και αναζητούμε έμπειρους project managers. Οι τεχνολογίες με τις οποίες ασχολούμαστε είναι πολύ εξελιγμένες και συναρπαστικές, πρόκειται για ένα περιβάλλον διαρκούς καινοτομίας και εκμάθησης, όπου οι νεοπροσληφθέντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους καλύτερους του είδους.

– Πώς αποφασίσατε να εργαστείτε στον κλάδο των αερομεταφορών;
Η αεροπορική βιομηχανία είναι η πιο συναρπαστική βιομηχανία στον κόσμο. Είτε είσαι πιλότος, ταξιδιωτικός πράκτορας ή υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας, είτε βρίσκεσαι στη συντήρηση των αεροπλάνων ή εξυπηρετείς τους πελάτες στο αεροδρόμιο ή στο τηλεφωνικό κέντρο, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο μπορεί να εργαστεί κανείς, έχεις ενεργό ρόλο στη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους.
Συνδέεις ανθρώπους από όλες τις εθνότητες, τα φύλα, είτε είναι πλούσιοι είτε φτωχοί, επιχειρηματίες, οικογένειες που θέλουν να πάνε διακοπές, άτομα που αναζητούν νέους προορισμούς: η αεροπορική βιομηχανία φέρνει ολόκληρο τον κόσμο κοντά μέσα σε λίγες ώρες. Είναι μια βιομηχανία που οδηγεί την παγκόσμια οικονομία, κάνει τα προϊόντα διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες από την παραγγελία τους, γεμίζει τα ξενοδοχεία, τα ταξί, τα εστιατόρια, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και βοηθά χιλιάδες ανθρώπους να
εμπλουτίσουν τη ζωή τους με νέες συναντήσεις και νέες εμπειρίες. Δεν υπάρχει άλλη βιομηχανία όπως αυτή.