Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic, παρέλαβε το όγδοο από τα 20 αεροσκάφη Bombardier CS300, στη Ρίγα, στις 3 Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος του 2018, η airBaltic σχεδιάζει να διαθέτει συνολικά 14 αεροσκάφη CS300 στο στόλο της.

Αυτή την εβδομάδα η airBaltic θα παρουσιάσει ένα από τα αεροσκάφη της, Bombardier CS300, στη μεγαλύτερη έκθεση αεροσκαφών στην Ασία, το Singapore Airshow.

Μέχρι στιγμής, η airBaltic έχει μεταφέρει πάνω από 760.000 επιβάτες με το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Bombardier CS300. Το CS300 έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 7.354 πτήσεις και έχει καταγράψει πάνω από 19.345 ώρες λειτουργίας.

Μέχρι το τέλος του 2019 η airBaltic σχεδιάζει να διαθέτει 20 αεροσκάφη Bombardier CS300 στο στόλο της. Με μια μέση ηλικία στόλου αεριωθούμενων αεροσκαφών μόλις 2 χρόνων, η airBaltic, ως αερομεταφορέας της Bombardier, θα έχει έναν από τους νεώτερους στόλους τζετ στην Ευρώπη.

Το νέο αεροσκάφος Bombardier CS300, με συνολικά 145 καθίσματα, προσφέρει εξαιρετική πτήση και οφέλη στους επιβάτες, όπως ευρύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα, περισσότερους χώρους για τις αποσκευές χειρός στην καμπίνα, βελτιωμένα αποχωρητήρια και πολλά άλλα.

Τα νέα αεροσκάφη είναι επίσης πολύ πιο ήσυχα, με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι το πιο “πράσινο” εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει διαφανή δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50% αντίστοιχα.

Η airBaltic εξυπηρετεί πάνω από 60 προορισμούς από την έδρα της στη Ρίγα της Λετονίας. Από κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες, η airBaltic προσφέρει βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυό της, που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την ΚΑΚ και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η airBaltic προσφέρει απευθείας πτήσεις από το Ταλίν και το Βίλνιους.