Τα δύο πρώτα αεροσκάφη με τη νέα εταιρική ταυτότητα, ένα Jumbo jet και ένα A321  επισκέφθηκαν το Μιλάνο, το Παρίσι και δέκα γερμανικά αεροδρόμια.

Ένα σημαντικό γεγονός για τους παρατηρητές αεροσκαφών και τους φίλους της Lufthansa: την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ένα Boeing 747-8 και ένα Airbus A321 του στόλου της Lufthansa περιόδευσαν στη Γερμανία και την Ευρώπη. Πρόκειται για τα πρώτα αεροσκάφη που «ντύθηκαν» με την ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα της Lufthansa και τα οποία πέταξαν σε δέκα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς και στα διεθνή αεροδρόμια Μαλπένσα του Μιλάνο και Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού.

Πριν από 100 χρόνια, ο γραφίστας και αρχιτέκτονας Otto Firle σχεδίασε το γνωστό σε όλους εμπορικό σήμα της Lufthansa: τον γερανό – σύμβολο της εμπειρίας, της προοδευτικότητας και της ποιότητας. Το λογότυπο της Lufthansa έχει καταστεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα παγκοσμίως και σήμερα αντιπροσωπεύει την πρώτη και μοναδική ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία 5 αστέρων. Γιορτάζοντας αυτή την επέτειο, η Lufthansa είναι υπερήφανη όχι μόνο για την ιστορία της, αλλά κυρίως για τα μελλοντικά της σχέδια – τα γενέθλια του διάσημου γερανού της αποτέλεσαν την τέλεια ευκαιρία για την ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας.

Το Boeing 747-8 απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη στις 8:30 π.μ. με αριθμό πτήσης LH9988 και έκανε στάσεις στην Κολωνία, το Ντίσελντορφ, τη Βρέμη, το Αμβούργο, το Ανόβερο, το Βερολίνο, τη Δρέσδη, το Μόναχο και τέλος στη Στουτγάρδη απ’ όπου κι επέστρεψε πίσω στη Φρανκφούρτη γύρω στις 5 μ.μ. Όλες οι πτήσεις ήταν με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και αντιστάθμιση των εκπομπών CO2 μέσω του myclimate.

Το Airbus A321 με το νέο εταιρικό σήμα της Lufthansa έκανε επίσης ένα ταξίδι μετ ‘επιστροφής την Πέμπτη – στο πλαίσιο των κανονικά προγραμματισμένων δρομολογίων του. Ειδικότερα, πέταξε από το Μόναχο με προορισμό το αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο και πίσω, στη συνέχεια αναχώρησε για το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι και επέστρεψε στο Μόναχο, όπου επιβιβάστηκαν οι τελευταίοι επιβάτες με προορισμό τη Φρανκφούρτη – τον τελικό σταθμό της ημέρας.