Στην προσφορά μεγαλύτερης οικονομικής ενίσχυσης στους τουριστικούς πράκτορες που εκτελούν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Τελ Αβίβ και το Εϊλάτ, “ποντάρει” το Ισραήλ.

Για να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων επισκεπτών, προσφέρει 45€ ανά επιβάτη για νέες πτήσεις προς το Τελ Αβίβ και 60€ ανά επιβάτη σε όλες τις νέες πτήσεις προς το Εϊλάτ.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έδινε στις αεροπορικές εταιρείες 45€ ανά επιβάτη για όλες τις απευθείας πτήσεις προς το Eϊλάτ, για μέγιστο αριθμό 75 εισιτηρίων μετ’ επιστροφής. Ωστόσο, αυτό θα λήξει τον Μάιο.

Όπως δήλωσε το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ, επιθυμεί να ενθαρρύνει νέες γραμμές από περισσότερα αεροδρόμια.

Το νέο καθεστώς «επιβράβευσης» θα ισχύει για πτήσεις που μεταφέρουν τουλάχιστον 140 επιβάτες και από αεροδρόμια τουλάχιστον 62 μίλια μακριά από υπάρχον σημείο αναχώρησης.

Το Ισραήλ κατέγραψε τον αριθμό– ρεκόρ των 3,6 εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο το 2017. Η διευθύντρια του τουριστικού συμβουλίου, Sharon Bershadsky, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι οι πράκτορες θα καταλάβουν την αξία αυτής της κίνησης και θα συμμετάσχουν στη διαδικασία που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δείχνουμε πόσο όμορφος είναι ο προορισμός του Ισραήλ και να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών το 2018 και μετά».

Το υπουργείο θα εξετάσει προτάσεις τουριστικών πρακτόρων έως τις 31 Ιουλίου για πτήσεις προς Τελ Αβίβ και έως 15 Οκτωβρίου για πτήσεις προς το Εϊλάτ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι πληρωμές δεν θα δίνονται για επιβάτες που φτάνουν κατά τις περιόδους αιχμής.