Η Aeroflot προτίθεται να γίνει η πρώτη ρωσική αεροπορική εταιρεία που θα εντάξει στον στόλο της το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος, που θα κατασκευάσει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο γενικός της διευθυντής Βιτάλι Σαβέλιεφ στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία24».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες συνθήκες απαιτούν ένα τέτοιο αεροσκάφος για τον εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσίας, καθώς παγκοσμίως παρατηρείται μια τάση προς τα επιβατικά υπερηχητικά αεροσκάφη.

Παράλληλα ο Σαβέλιεφ, τονίζοντας ότι τα υπερηχητικά αεροσκάφη Concorde και Tu-144, που ήταν ασύμφορα, έχουν πλέον ξεπεραστεί και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνολογίας των κινητήρων αεροσκαφών και των υλικών κατασκευής αεροσκαφών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός οικονομικού υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους.

Την κατασκευή του ρωσικού επιβατικού υπερηχητικού αεροσκάφους είχε προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την πρώτη πτήση του ρωσικού στρατιωτικού στρατηγικού υπερηχητικού αεροσκάφους Tu-160 στα τέλη Ιανουαρίου, την οποία είχε παρακολουθήσει ο ίδιος.