Ερευνα εντός ενός αεροσκάφους της ρωσικής Aeroflot πραγματοποίησαν οι βρετανικές αρχές, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

«Συνοριοφύλακες και τελωνειακοί υπάλληλοι διεξήγαγαν έρευνα στο αεροσκάφος που εκτελούσε τις πτήσεις 2582 και 2583, Μόσχα– Λονδίνο– Μόσχα. Αυτό του είδους το γεγονός είναι αναπάντεχο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία.

Σημειώνεται ότι, έπειτα από παρέμβαση ενός Ρώσου διπλωμάτη, επετράπη στον πιλότο να παραμείνει στο αεροσκάφος. Οι βρετανικές Aρχές δεν κοινοποίησαν τα ευρήματα της έρευνας τους και οι Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν τους λόγους διεξαγωγής της έρευνας.

«Η πρεσβεία απέστειλε μια διπλωματική διακοίνωση απαιτώντας από τη βρετανική πλευρά να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό», τονίζεται.

Ένας εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας κατηγόρησε τις βρετανικές Aρχές για κλιμάκωση της διένεξης των δύο χωρών.

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μίας ακόμης κατάφωρης πρόκλησης των βρετανικών αρχών, όταν συνοριοφύλακες και τελωνειακοί έκαναν έρευναν σε μια πτήση της Aeroflot…Τέτοιες ενέργειες συμβαίνουν σπανίως και κυρίως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Σίγουρα θα το εξετάσουμε. Στο αυτό το στάδιο η μόνη εξήγηση είναι το περιστατικό στο Χίθροου με κάποιο τρόπο συνδέεται με την εχθρικότητα της βρετανικής αστυνομίας ενάντια στη Ρωσία».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο Διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβου στην Μόσχα.