Το φαγητό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης για πολλούς είναι απαραίτητο. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές μέσα στο αεροπλάνο που θα ήταν προτιμότερο να τις αποφεύγετε.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Αλμυρά σνακ
Φαίνονται αθώα αλλά δεν είναι. Τα αλμυρά σνακ που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο. Το σώμα κάνει κατακράτηση υγρών λόγω της περίσσειας του νατρίου και αυτό μπορεί να φέρει “φούσκωμα” για όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Επιπλέον, οι συνθήκες μία πτήσης, δηλαδή η ξηρή ατμόσφαιρα της καμπίνας και η πίεση δεν αφήνει το σώμα να αντιληφθεί πλήρως την ποσότητα αλατιού και ζάχαρης που έχει καταναλωθεί, με αποτέλεσμα να θελήσετε να φάτε περισσότερα από αυτά τα σνακ.

Μπάρες δημητριακών
Οι μπάρες δημητριακών που προσφέρονται στο αεροπλάνο δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τρώτε κάτι υγιεινό. Πολλές αεροπορικές δίνουν εναλλακτικές, όπως χούμους με λαχανικά, που θα ήταν καλύτερο να το προτιμάτε.

Λαζάνια
Πολλά λιπαρά και βαρύ φαγητό που δεν είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει την πείνα σας. Το πιο πιθανό είναι να νιώσετε αδυναμία, καθώς οι απότομες αυξομειώσεις των επιπέδων της ζάχαρης στο αίμα μας, επηρεάζουν δυσάρεστα. 

Φασόλια και Μπρόκολο
Καλό θα ήταν να αποφεύγονται αυτού του είδους οι τροφές, για ευνόητους λόγους. Οι συνθήκες πίεσης της καμπίνας του αεροπλάνου μπορούν να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Καφές
Εκτός απ’ το γεγονός ότι μέσα στο αεροπλάνο, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγετε ό,τι περιέχει νερό, ο καφές είναι διουρητικός και το σώμα σας αφυδατώνεται κατά τη διάρκεια της πτήσης.