Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου, οι αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη, καθώς προέβησαν στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, η Lufthansa και η Air France.

Συγκεκριμένα, η Lufthansa ανακοίνωσε την ακύρωση περισσότερων από 800 πτήσεων, δηλαδή των μισών περίπου προγραμματισμένων δρομολογίων. Συνολικά, αναμένεται να επηρεαστούν 90.000 ταξιδιώτες.

Αιτία των ακυρώσεων είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες θα επηρεάσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης.

Στόχος του μεγάλου συνδικάτου Verdi, που ηγείται των κινητοποιήσεων είναι να ασκήσει πίεση στους φορείς του Δημοσίου καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των εργαζόμενων.

Η Air France εν τω μεταξύ ανακοίνωσε πως θα μπορέσει να εκτελέσει το 75% των σημερινών πτήσεών της, λόγω της απεργίας που προκήρυξαν αρκετά από τα συνδικάτα του προσωπικού της.

Κυρίως θα επηρεαστούν τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, όπου ακυρώνεται το 35% των πτήσεων.

Οι απεργίες στην Air France θα συνεχιστούν την Τετάρτη, την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στις 23 και 24 Απριλίου.

Οι δύο αερομεταφορείς προειδοποιούν τους ταξιδιώτες, ώστε να επιβεβαιώνουν πως η πτήση τους θα γίνει κανονικά προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο. Δεν αποκλείονται καθυστερήσεις.