Το επιβατηγό αεροσκάφος A330 της Airbus θα είναι το πρώτο στο οποίο θα τοποθετηθούν ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια σε χώρο κοντά στα εμπορεύματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους επιβάτες, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών σε συνεργασία με την εταιρεία καθισμάτων Zodiac Aerospace.


Η Airbus εργάζεται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους, με το 2020 να αποτελεί τον ορίζοντα της υλοποίησης του συγκεκριμένου πλάνου. Στο σχέδιο της Airbus, τα κρεβάτια θα τοποθετηθούν σε τέτοια μορφή, ούτως ώστε να μπορούν άμεσα να αντικατασταθούν με κανονικό φορτίο. Ανάλογες μελέτες πραγματοποιεί η Airbus και για το A350 airliner.

O Christophe Bernardini, Chief, Executive Officer of Zodiac Aerospace Cabin Branch δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Airbus σε αυτό το νέο και πρωτοποριακό έργο, το οποίο επιβεβαιώνει την εμπειρία μας σε λύσεις των καμπίνων. Μια βελτιωμένη εμπειρία επιβατών είναι σήμερα ένα βασικό στοιχείο διαφοροποίησης για τις αεροπορικές εταιρείες.»

Ο Geoff Pinner, επικεφαλής του προγράμματος Airbus Cabin & Cargo, δήλωσε: “Αυτή η προσέγγιση των εμπορικών αεροπορικών ταξιδιών είναι ένα βήμα προόδου προς την άνεση των επιβατών. Έχουμε ήδη λάβει πολύ θετικά σχόλια από αρκετές αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τις πρώτες μακέτες μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Zodiac Aerospace σε αυτό το έργο, το οποίο θα εισαγάγει μια νέα εμπειρία για τους επιβάτες και θα προσθέσει αξία στις αεροπορικές εταιρείες ».