Η Primera Air έχει παρέλαβε το πρώτο της Airbus A321neo σε εκδήλωση στο Αμβούργο παρουσία του Andri Már Ingólfsson, Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της Primera Travel Group και του Kimon Sotiropoulos, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης από την Airbus.

Το αεροσκάφος που συναρμολογήθηκε στο Αμβούργο και είναι το πρώτο από τα τρία A321neos που θα μισθωθεί από τη GECAS το 2018. Η Primera Air θα μισθώσει επίσης πέντε ακόμη A321neos από άλλους εκμισθωτές, συμπεριλαμβανομένων δύο A321LRs, αυξάνοντας το στόλο της σε οκτώ αεροσκάφη το 2018.

Το αεροσκάφος, που τροφοδοτείται από κινητήρες CFM Leap-1A, διαθέτει διάταξη δύο κατηγοριών με 16 premium και 182 θέσεις οικονομίας. Το αεροσκάφος επιλέχθηκε από την Primera Air για την εξαιρετική λειτουργική αποτελεσματικότητα, την άνεση και την εμβέλεια. Το αεροσκάφος θα λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σε διατλαντικούς προορισμούς προς τη Βόρεια Αμερική.

Το A321 είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας A320, χωρητικότητας μέχρι 240 επιβατών, ανάλογα με τη διαμόρφωση της καμπίνας. Με την ενσωμάτωση των τελευταίων κινητήρων, τις αεροδυναμικές προόδους και τις καινοτομίες των καμπίνων, το A321neo προσφέρει μείωση κατανάλωσης καυσίμου τουλάχιστον 15% ανά κάθισμα από την πρώτη μέρα και 20% μέχρι το 2020.