Η Volotea είναι η τρίτη πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, το Μάρτιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του αμερικανικού οργανισμού FlightStats, για τις επιδόσεις των των αερογραμμών.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν 1.874 πτήσεις, ενώ το ποσοστό απόδοσης της Volotea κατά την άφιξη έφθασε το 84%, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία συμβούλων αεροπορικών εταιρειών, FlightStats.

Αυτή η εξέλιξη είναι θετική για την αεροπορική εταιρεία, δεδομένου ότι η Volotea αυξάνει σημαντικά τις δραστηριότητές της, με άνοδο 38% από έτος σε έτος.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018, η Volotea εκτέλεσε 4.878 πτήσεις και κατέλαβε την τέταρτη θέση ανάμεσα στις ακριβέστερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρειών χαμηλού κόστους κατά την περίοδο και ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες LCC στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Volotea είναι επίσης μία από τις αεροπορικές εταιρείες με τα χαμηλότερα ποσοστά ακύρωσης στον κόσμο. Η συνέπειά της ανέρχεται στο 99,9% και ο μέσος χρόνος καθυστέρησης, όταν συμβαίνει, είναι επίσης μεταξύ των χαμηλότερων ποσοστών, σύμφωνα με τα επίπεδα της βιομηχανίας.

Επίσης, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Volotea έχει φτάσει το ποσοστό 90%, όσον αφορά στις συστάσεις των πελατών.

«Τα ποσοστά ακρίβειας του Volotea είναι ο βασικός στόχος για την ομάδα μας, και η κατάκτηση αυτού του επιπέδου δείχνει την αποτελεσματική απόδοση των ομάδων μας. Είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε μια καλή πτήση στους επιβάτες μας, που εκτιμούν το πολύ διαφορετικό δίκτυο διαδρομών μας και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea.

Το FlightStats, μέρος της FlightGlobal, είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο σε πτήση σε πραγματικό χρόνο σε εταιρείες και άτομα που επικεντρώνονται στην εμπορική αεροπορία.

Η ανάπτυξη της Volotea

Η Volotea έχει μεταφέρει 15 εκατομμύρια επιβάτες από την πρώτη της πτήση το 2012 και πάνω από 4,8 εκατομμύρια το 2017.

Το 2018, η Volotea έχει δημιουργήσει 58 νέες διαδρομές για να εξυπηρετήσει μια σειρά 293 δρομολογίων που εκτελούν πτήσεις σε 78 μεσαίες και μικρές ευρωπαϊκές πόλεις σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Την Πορτογαλία, τη Μάλτα. 

Η Volotea έχει προς το παρόν δέκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούρια, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα και Μπιλμπάο, που άνοιξαν πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2018. Επιπλέον, έχουν ανακοινωθεί νέα βάσεις στην Αθήνα και τη Μασσαλία.

Το προσωπικό της Volotea αριθμεί 875 εργαζόμενους και θα δημιουργήσει επίσης 250 νέες θέσεις εργασίας το 2018.

Το 2018, στο δίκτυό της λειτουργούν 32 αεροσκάφη, το Boeing 717s και το Airbus A319s. Και τα δύο μοντέλα αναγνωρίζονται για την άνεση και την αξιοπιστία τους, ενώ η Volotea προσφέρει κάθισμα με κλίση 5% περισσότερο από τον μέσο όρο στις αεροπορικές εταιρείες.

Το Airbus A319 είναι το μοντέλο αεροσκαφών που έχει επιλεγεί για τη μελλοντική του ανάπτυξη και θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει τη χωρητικότητα των επιβατών κατά 20% σε 150 θέσεις και να εξυπηρετήσει μεγαλύτερες διαδρομές.

Η αεροπορική εταιρεία επιλέχθηκε από την TripAdvisor Travel Choice 2017 ως την καλύτερη αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία στην κατηγορία “Europe Regional and Low Cost”.