Σε εσωτερική πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλας, περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση, εξερράγη ο αριστερός κινητήρας του Boeing 737 της Southwest Airlines, που μετέφερε 144 άτομα.

Τα συντρίμμια χτύπησαν την άτρακτο του αεροσκάφους και κατέστρεψαν ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία επιβάτης. Οι διασώστες ανέφεραν επίσης επτά άλλους τραυματίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη επιβάτης είναι μια 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

Όπως περιέγραψαν επιβάτες της πτήσης, όλα συνέβησαν ενώ το αεροσκάφος Boeing 737-700 βρισκόταν σε ύψος 32.500 ποδών.

Ξαφνικά άκουσαν μια έκρηξη από την αριστερή πλευρά του αεροσκάφος. Ένα θραύσμα έσπασε το παράθυρο δίπλα στο οποίο βρισκόταν η 43χρονη Τζένιφερ Ριόρνταν.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού καθώς, όπως είπαν άλλοι επιβάτες,«η γυναίκα βρέθηκε έξω από το αεροσκάφος. Ένας άνδρας με καπέλο καουμπόι κατάφερε να την τραβήξει μέσα με τη βοήθεια ενός άλλου επιβάτη».

Ενας από τους επιβάτες έκανε live στο Facebook, καταγράφοντας την τρομακτική περιπέτεια. «Κάτι συμβαίνει με το αεροπλάνο μας! Φαίνεται ότι κατεβαίνουμε! Αναγκαστική προσγείωση!», ανέφερε ο Μάρτι Μαρτίνεζ στο Facebook, ενώ κατέγραφε άνδρα που προσπαθούσε να βάλει μια μάσκα οξυγόνου. Ο Μαρτίνεζ καθόταν δύο σειρές πίσω από το παράθυρο που έσπασε και περιέγραψε ότι η τρύπα «ρούφηξε» μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν στη θέση ακριβώς δίπλα. «Ρούφηξε τα χέρια και το σώμα της. Αλλοι προσπαθούσαν να την κρατήσουν, ενώ κάποιοι επιχειρούσαν να καλύψουν την τρύπα με μπουφάν και άλλα πράγματα, που πετάγονταν απευθείας έξω», δήλωσε στο CNN.