Είτε το ταξίδι σας είναι μικρό είτε υπερατλαντικό, υπάρχουν κάποιες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε μια ομαλή πτήση.

Οι 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

1. Ντυθείτε κατάλληλα

Επιλέξτε ρούχα άνετα και ανάλογα του ταξιδιού. Μέσα στα αεροπλάνα η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, οπότε καλό είναι να φορέσετε ανάλαφρα ρούχα και να έχετε στην χειραποσκευή σας ένα πανωφόρι. Επίσης, θα έπρεπε να αποφύγετε τις ζώνες και τα πολλά αξεσουάρ που μπορεί να σας καθυστερήσουν στον έλεγχο πριν μπείτε στο αεροπλάνο. Ακόμη, αν πρόκειται να προσγειωθείτε σε ένα προορισμό με διαφορετικό κλίμα, καλό είναι να έχετε έτοιμα τα κατάλληλα ρούχα για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

2. Προμηθευτείτε είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης

Ένα νεσεσέρ με βασικά προϊόντα υγιεινής όπως οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσας, βούρτσα ή ακόμη και μαντιλάκια καθαρισμού προσώπου, είναι μία καλή λύση. Ένα φρεσκάρισμα μετά την πτήση θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλά.

3. Πιείτε υγρά

Πιείτε πολύ νερό πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των υγρών στον οργανισμό σας και το δέρμα σας και να σας αφυδατώσει. Θα μπορούσατε να έχετε στη χειραποσκευή σας ένα άδειο μπουκάλι και να το γεμίσετε μετά τον έλεγχο.

4. Πείτε όχι στο αλκοόλ

Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να είναι ένας πειρασμός, αλλά καλύτερα να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το αλκοόλ θα σας αφυδατώσει κάνοντας τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε αδιαθεσία. Προτιμήστε ένα αφέψημα, το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση και στη χαλάρωση.

5. Έχετε μαζί σας κάποιο σνακ

Ακόμη και εάν πρόκειται για μικρή πτήση καλό είναι να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ, ειδικά εάν ταξιδεύετε με αεροπορική εταιρεία που δεν προσφέρει φαγητό. Οι καλύτερες επιλογές είναι καρύδια, σταφίδες ή σοκολάτα. Αποφύγετε τα τρόφιμα με έντονη μυρωδιά, καθώς μπορεί να ενοχλήσουν τους συνεπιβάτες σας. Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά, πολλές εταιρείες δεν τα επιτρέπουν. Καλό θα ήταν να μην τα προτιμήσετε.