Συνδικάτα της πολωνικής αεροπορικής εταιρείας LOT ζητούν αυξήσεις μισθών και έτσι ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση επ’αόριστον απεργίας από την 1η Μαΐου, σε μια κινητοποίηση την οποία η διεύθυνση της εταιρείας κρίνει παράνομη, επικαλούμενη σχετική δικαστική απόφαση.

«Θα διαμαρτυρηθούμε έως ότου ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των μισθωτών», δήλωσε η Μόνικα Ζέλαζικ, πρόεδρος ενός εκ των δύο συνδικάτων που ζήτησαν τη διεξαγωγή της απεργίας έπειτα από ψηφοφορία που έγινε στους κόλπους του προσωπικού της LOT.

Να σημειωθεί, πως περισσότεροι από 900 από τους 1.600 εργαζόμενους της εταιρείας συμμετείχαν στην ψηφοφορία και περισσότεροι από 800 από αυτούς ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του το AFP, ο εκπρόσωπος της LOT Άντριαν Κουμπίκι αναφέρθηκε σε απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Βαρσοβίας που ελήφθη χθες και η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, “απαγορεύει προσωρινά τη διοργάνωση απεργίας έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση από τη δικαιοσύνη”.

Ακόμη, το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αυτό στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Με μεγάλη ανακούφιση μπορώ να ανακοινώσω σε όλους τους επιβάτες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εβδομάδα της Πρωτομαγιάς και ότι μπορείτε να πάρετε την LOT με απόλυτη ασφάλεια. Δεν θα γίνει καμία απεργία» δήλωσε εξάλλου χθες το βράδυ ο πρόεδρος της εταιρείας Ράφαλ Μιλσάρσκι.

Τέλος, λίγο αργότερα η Ζέλαζικ, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων PAP, δήλωσε ότι η απεργία θα γίνει παρά την απόφαση του δικαστηρίου της Βαρσοβίας και ότι τα συνδικάτα που ζητούν την πραγματοποίησή της θα ενημερώσουν για τις διεκδικήσεις τους τον Πολωνό μεσολαβητή