Συνεχίζονται οι προσφυγές κατά της επένδυσης στο Ελληνικό. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η, τρίτη κατά σειρά, αίτηση ακύρωσης για την επένδυση στο Ελληνικό.

Πιο συγκεκριμένα, η τρίτη αίτηση προέρχεται από 32 κάτοικους των Δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει  προηγηθεί η αίτηση των 507 κατοίκων των περιοχών  του Ελληνικού (Κάτω και ‘Ανω Ελληνικό 78 κάτοικοι), Αγίου Κοσμά,  Αργυρούπολης και των όμορων Δήμων, όπως  και κατοίκων από άλλες πόλεις (εντός και εκτός Αττικής) και 4 νομικών προσώπων (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών -Τμήμα Αττικής, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού).

Ακόμη, όλοι ζητούν να ακυρωθεί το από 28.2.2018 Προεδρικό Διάταγμα για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» (έκταση 6.000 στρεμμάτων).

Σημειώνεται, ότι η  δεύτερη αίτηση που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ είναι από το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων»  και την «Οικολογική Συνεργασία» και ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ., ως αντισυνταγματικό και παράνομο ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά το δασικό τμήμα  της έκτασης  των 243 στρεμμάτων.

Τέλος, η  τρίτη αίτηση ακύρωσης των 32 κατοίκων στρέφεται κατά του, από 1η Μαρτίου 2018, Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.