Η περίοδος προετοιμασίας των διακοπών είναι πλέον γεγονός. Αυτό, ουσιαστικά σημαίνει, πως πρέπει να αρχίσει όχι μόνο το ψάξιμο για την κατάλληλη επιλογή προορισμού, αλλά και να προλάβουμε κάποια λάθη που κάνουμε όλοι μας, όταν ταξιδεύουμε. Δείτε κάποια από τα σημαντικά λάθη, που μπορείτε να προλάβετε:

Μην κλείνετε εισιτήρια πολύ αργά – ή πολύ νωρίς

Πρέπει να βρείτε την ιδανική στιγμή για να κλείσετε πτήση, αφού η λάθος στιγμή μπορεί να σας κοστίσει πολύ παραπάνω ανά εισιτήριο – γι’ αυτό είναι και πιο σωστό να κάνετε την έρευνά σας από νωρίς. H διαθεσιμότητα είναι ένας μόνο από τους παράγοντες που, συνήθως, αυξάνουν τους ναύλους όταν κλείνετε αργά.

Εκδόσετε εισιτήριο πάρκινγκ απευθείας στο αεροδρόμιο

Δείτε τα προνόμια που προσφέρουν οι υπηρεσίες όπως το e-parking στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, επιπλέον της κράτησης και προαγοράς θέσης έως και 4 ώρες πριν την πτήση σας (με αλλαγή ή ακύρωση έως και 24 ώρες πριν). Ενδεικτικά, κάποια προνόμια του e-parking περιλαμβάνουν εκπτώσεις έως και 20% σε εστιατόρια και μαγαζιά, συγκέντρωση πόντων για μελλοντικές εκπτώσεις, αλλά και ταχεία πρόσβαση από τα σημεία ελέγχου. Κάντε, την έρευνά σας από νωρίς και υπολογίστε το κόστος και τις προνομιακές τιμές σε αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Προσοχή με το συνάλλαγμα

Μην αφήσετε το  συνάλλαγμα για την τελευταία στιγμή. Το ποσοστό της προμήθειας είναι πάντα χαμηλότερο στις τράπεζες, ενώ αν κάνετε καλά την έρευνά σας μπορεί να βρείτε και αρκετά συμφέροντα ανταλλακτήρια. Νομίσματα όπως η αγγλική λίρα και το αμερικανικό δολλάριο είναι ευρέως διαθέσιμα, για πιο εξωτικούς προορισμούς, όμως, καλό είναι να φροντίσετε για το συνάλλαγμα αρκετές ημέρες πριν την αναχώρησή σας, καθώς ίσως χρειαστεί να το παραγγείλετε.

 Απευθείας πτήσεις

Ίσως το ξανασκεφτείτε πως δεν πρέπει να κλείνετε απ’ευθείας πτήσεις, αφού όταν δείτε τα χρήματα που σας γλιτώνει μια στάση σε άλλη πόλη είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά για να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στην πτήση σας.