Την Κυριακή έφτασε στο τελικό της στάδιο η ανάσυρση των συντριμμιών του Boeing 737-200, το οποίο κατέπεσε την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνα. Η αεροπορική τραγωδία, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 110 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά μόνο τρεις γυναίκες τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν ζωντανές.

Με βάση, όσα έχουν πει μέχρι στιγμής αυτόπτες μάρτυρες, κατά την προκαταρκτική επιτόπια έρευνα, η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε πρόβλημα στο δεξιό κινητήρα του αεροσκάφους. Ωστόσο σημειώνεται, ότι τα ακριβή αίτια της συντριβής δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί. Μέρος του κινητήρα φαίνεται στο βίντεο, που απομακρύνεται μαζί με άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων και των αποσκευών των επιβατών, από το σημείο συντριβής.

Ακόμη, ο πιλότος φαίνεται  να έκανε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μην προσκρούσει στα σπίτια και στο σχολείο που βρισκόταν από κάτω, γι’ αυτό και το αεροπλάνο τελικά συνετρίβη σε γεωργική γη.

Τέλος, δύο ερευνητές από την αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού έφθασαν στην περιοχή για περαιτέρω έρευνες, ενώ η εταιρεία του Boeing δήλωσε ότι θα στείλουν τεχνικούς για να ερευνήσουν πλήρως το αεροπορικό δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο: