Το Final Four ανέδειξε το επίπεδο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο Štark Arena, το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Σερβίας. Η νέα πρωταθλήτρια ομάδα Real Madrid στέφθηκε νικήτρια, την Κυριακή 20 Μαΐου, στον τελικό του Turkish Airlines EuroLeague.

Πιο συγκεκριμένα, οι ημιτελικοί του Final Four ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ. Οι Fenerbahçe Doğuş Istanbul και Žalgiris Kaunas έπαιξαν τον πρώτο ημιτελικό στις 18.00 (τοπική ώρα), ενώ ακολούθησε ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της CSKA Moscow και της Real Madrid στις 21.00. Οι ομάδες που ηττήθηκαν στους ημιτελικούς, η Žalgiris Kaunas και η CSKA Moscow αγωνίστηκαν για την τρίτη θέση στις 17:00 με τον μεγάλο τελικό να διεξάγεται μεταξύ της Fenerbahçe Doğuş Istanbul και της Real Madrid στις 20:00.

Ακόμη, σημειώνεται ότι η ομάδα Žalgiris Kaunas κέρδισε την CSKA Moscow για την τρίτη θέση με 77-79, ενώ η Real Madrid κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος, αφού κέρδισε με 85-80 την Fenerbahçe Doğus Istanbul στο γήπεδο Štark Arena του Βελιγραδίου. Η πρωταθλήτρια ομάδα κέρδισε τον αγώνα, καταγράφοντας τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 Πρώτη Περίοδος: FB 17-21 RM
 Δεύτερη Περίοδος: FB 40-38 RM
 Τρίτη Περίοδος: FB 55-63 RM
 Τέταρτη Περίοδος: FB 80-85 RM

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Real Madrid να κατακτά το πρωτάθλημα του Turkish Airlines EuroLeague 2018, το οποίο μεταδόθηκε σε περισσότερους από 32 ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε περισσότερες από 175 χώρες.

Ο κ. Ilker Ayci, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, σχολιάζοντας τον τελικό που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Fenerbahçe Doğuş Istanbul και της Real Madrid, δήλωσε:

«Το Βελιγράδι παρείχε ένα θεαματικό σκηνικό σε ένα ακόμη συναρπαστικό Final Four του Turkish Airlines EuroLeague, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Ως Turkish Airlines, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Βελιγράδι για τη θερμή φιλοξενία που προσέφερε κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Οι τέσσερις ομάδες που έφθασαν στο Final Four με γνήσιο αθλητικό πνεύμα και δυναμισμό κέρδισαν επάξια τη θέση τους μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια Real Madrid καθώς και στην άξια αντίπαλη ομάδα, Fenerbahce Dogus Istanbul, η οποία μετέτρεψε τον τελικό σε μια συναρπαστική γιορτή».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στο Παλάτι της Σερβίας στις 19 Μαΐου, ανακοινώθηκαν πέντε από τα μεγαλύτερα αστέρια του διαγωνισμού 2017-18. Ο Nick Calathes του Παναθηναϊκού Superfoods της Αθήνας, ο Nando De Colo της CSKA Moscow της Μόσχας, ο Λούκα Ντόντσιτς της Real Madrid, ο Tornike Shengelia της KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz και ο Jan Vesely της Fenerbahce Dogus Istanbul. Επιπλέον, το MVP της EuroLeague, ο Luka Doncic της Real Madrid, επιβραβεύτηκε με 1.000.000 μίλια ταξιδιού στην κάρτα Miles&Smiles από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος FFP (Frequent Flyer Program) της Turkish Airlines.

Χορηγικά υποστηριζόμενο από την Turkish Airlines,  το Final Four προσέφερε και φέτος στους λάτρεις των σπορ μία ακόμη μοναδική εμπειρία.

Τέλος, το EuroLeague καθιερώθηκε το 2000 ως η σημαντικότερη διοργάνωση αγώνων μπάσκετ στην Ευρώπη, στην οποία από το 2010 η Turkish Airlines είναι ο επίσημος χορηγός του πρωταθλήματος, καθώς και του τελικού.

Η δέσμευση της Turkish Airlines στο άθλημα θα συνεχιστεί και η χορηγία του EuroLeague θα εξακολουθήσει να ισχύει για τα επόμενα δύο χρόνια, έως το 2020.