Η Travelport ανακοίνωσε, ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Qantas, η οποία περιλαμβάνει τη διανομή του εθνικού αερομεταφορέα της Αυστραλίας και την ενσωμάτωση της προσφάτα ανακοινωθείσας πλατφόρμας NDC, της Qantas Distribution Platform QDP.

Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις προώθησης της Travelport, δηλαδή, το Rich Content και το Branding merchandising προσφέρουν παγκόσμια πρόσβαση σε εικόνες καμπινών και γευμάτων σε πάνω από 65.000 ταξιδιωτικά γραφεία που συνδέονται με τη Travelport. Οι πράκτορες θα είναι επίσης σε θέση να κάνουν κράτηση βοηθητικού εξοπλισμού, όπως επιπλέον καθίσματα στα πόδια.

Σημειώνεται, ότι η Travelport είναι ο πρώτος διαχειριστής του GDS που έλαβε την υψηλότερη πιστοποίηση από την IATA για τη νέα τεχνολογία διανομής αεροπορικής ικανότητας, ενώ η Qantas στοχεύει να γίνει μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που θα αναπτύξουν περιεχόμενο NDC.

Τέλος, ο Stephen Shurrock, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Travelport, σχολίασε:

«Αυτή η συμφωνία αποτελεί απόδειξη της αξιέπαινης προοπτικής της Qantas. Η Travelport είναι υπερήφανη που αποτελεί παγκόσμιο πρωτοπόρο των συνδέσεων της NDC με την αεροπορική εταιρεία. Είτε πρόκειται για την ανάπτυξη του Rich Content και Branding είτε για τις νέες δυνατότητες NDC, η Travelport είναι μοναδικά εξοπλισμένη για να υποστηρίξει την Qantas στη βελτίωση της παγκόσμιας διανομής περιεχομένου».