Είναι γεγονός, πως το πρώτο ANA A380 εξέρχεται από την αίθουσα συναρμολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την έναρξη των εργασιών της τελικής συναρμολόγησης τον Απρίλιο, το πρώτο A380 της ANA (All Nippon Airways) ολοκλήρωσε τη συναρμολόγηση του αεροσκάφους και σήμερα έκανε το ντεμπούτο του στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Με το λογότυπο ANA στην κάθετη ουρά του, το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε υπαίθριο σταθμό, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή, η εγκατάσταση του κινητήρα και η επίπλωση του cockpit. Θα διεξαχθούν επίσης έλεγχοι συστημάτων για την ηλεκτρική ενέργεια, την υδραυλική ισχύ και τον κλιματισμό.

Επισημαίνεται, ότι το A380 της ANA θα είναι εξοπλισμένο με μια εξαιρετική διαρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει  οκτώ καθίσματα πρώτης θέσης, 56 θέσεις Business Class, 73 καθίσματα Economy Economy και 383 καθίσματα Economy Class, τα οποία περιλαμβάνουν 60 καθίσματα καναπέ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρώτη παράδοση προγραμματίζεται στις αρχές του 2019 και το A380 θα λειτουργεί σε πρώτη φάση στη γραμμή Τόκιο-Χονολουλού. Τα A380 της ANA θα φέρουν την “FLYING HONU”, δηλαδή την εικόνα μιας θαλάσσιας χελώνας της Χαβάης, που συμβολίζει την καλή τύχη και την ευημερία.

Τέλος, με δύο πλήρεις πλατφόρμες ευρείας ζώνης, που προσφέρουν ευρύτερα καθίσματα, ευρύχωρους διαδρόμους και περισσότερο χώρο, το A380 έχει τη μοναδική δυνατότητα να παράγει έσοδα, να τονώνει την κυκλοφορία και να προσελκύει τους επιβάτες. Το A380 θα συμβάλει στην κάλυψη της ανάπτυξης και στην υπέρβαση των περιορισμών μεταφορικής ικανότητας στα αεροδρόμια του Τόκιο.

Σημειώνεται, ότι σήμερα υπάρχουν 226 αεροσκάφη A380, που λειτουργούν από 13 αερομεταφορείς σε 60 προορισμούς και 240 αεροδρόμια που μπορούν να φιλοξενήσουν το A380 σε όλο τον κόσμο.