Οι Μαλδίβες είναι ένας ονειρικός τόπος γεμάτος από πανέμορφες παραλίες,
ενώ η Σιγκαπούρη αποτελεί έναν τεχνολογικό παράδεισο, που θα λατρέψετε.

Κείμενο: Δέσποινα Λάνου

O τέλειος συνδυασμός ταξιδιού μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξής: Πέρασμα και περιήγηση στη Σιγκαπούρη και ξεκούραση στις Μαλδίβες. Συνδυάστε, λοιπόν, τη διασκέδαση στο αστικό κέντρο και τη χαλάρωση του «εξωτικού παραδείσου». Θα ζήσετε μία από τις ωραιότερες ταξιδιωτικές σας εμπειρίες.

Ενα μέρος που θυμίζει παράδεισο


Οι Μαλδίβες αποτελούν, αν όχι τον πιο εξωτικό, έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς που βρίσκονται πάνω στον πλανήτη. Το κοραλλένιο αρχιπέλαγος με 26 ατόλες και 1.190 νησιά, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Ινδίας και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες ανά τον κόσμο.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως θα μαγευτείτε από τα όμορφα νησιά, που απλώνονται σαν διαμάντια σε μία απέραντη τυρκουάζ θάλασσα. Νησιά γεμάτα με φοίνικες, εντυπωσιακές λευκές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, κάνουν αυτό το μέρος αξέχαστο. Ενας τόπος, που βρίσκεται στην κορυφή, ως ο πιο top προορισμός για καταδύσεις. Η φύση έφτιαξε αυτά τα νησιά με τόσο μοναδικό τρόπο. Ο ασύλληπτης ομορφιάς υποβρύχιος πλούτος με τα πολλά και διαφορετικά είδη τροπικών ψαριών, τα πολύχρωμα κοράλλια, τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση, τα ζουμερά φρούτα και τα ζωηρά χρώματα, φτιάχνουν ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.
Σιγκαπούρη


Ενα πρώην τροπικό ψαροχώρι έχει εξελιχθεί σε μία από τις οικονομικά ισχυρές χώρες της Ασίας αποτελώντας σήμερα έναν τεχνολογικό παράδεισο, μία πόλη γεμάτη θέαμα και κοσμοπολίτικη ζωή. Εδώ, θα δείτε σύγχρονα εμπορικά κέντρα, μοντέρνους γυάλινους πύργους, πολυτελή ξενοδοχεία, εντυπωσιακές πολυκατοικίες με τοίχους από γρανίτη, αλλά και επιβλητικούς ναούς, πανέμορφα αποικιακά αναπαλαιωμένα μέγαρα κι έναν άρτιο πολεοδομικό σχεδιασμό. Η Σιγκαπούρη θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση. Κάντε νυχτερινό σαφάρι στο ζωολογικό πάρκο, χαλαρώστε στο μαγευτικό βοτανικό κήπο με τις πανέμορφες ορχιδέες και περπατήστε στη γέφυρα double helix στη μαρίνα.


Τέλος, να επισημάνουμε πως κάθε περίοδος είναι καλή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη, αφού η πόλη βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό και έτσι επικρατεί συνεχώς ζεστασιά αλλά και υγρασία, δίνοντας σχετικά σταθερές ετήσιες βροχοπτώσεις. Από την άλλη, οι Μαλδίβες έχουν τροπικό κλίμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από δύο κύριες περιόδους ή μουσώνες. Η θερμοκρασία παραμένει σταθερή όλη τη διάρκεια του έτους, γύρω στους 30°C.

Επισκεφτείτε το www.singaporeair.com, επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του εθνικού αερομεταφορέα της Σιγκαπούρης (Singapore Airlines)
και οργανώστε την πτήση σας και το ταξίδι σας στους εξωτικούς αυτούς προορισμούς.