Ως μέρος της στρατηγικής της για θετική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, η Emirates έχει εισάγει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να μειώσει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον, αλλά και να βοηθήσει να διατηρηθεί η άγρια ζωή και τα κατά τόπους οικοσυστήματα.

Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στο σύγχρονο στόλο της αποτελούν βασικό κομμάτι των περιβαλλοντικών δεσμεύσεών της, με τα αεροσκάφη της να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα καύσιμά τους και να μην τα σπαταλούν αλόγιστα. Ο στόλος της Emirates είναι ένας από τους πιο νέους παγκοσμίως, με τον μέσο όρο των αεροπλάνων να είναι τα 5,7 χρόνια.

Η Emirates χρησιμοποιεί ήδη τεχνικές στεγνής πλύσης για τον καθαρισμό των 260 αεροσκαφών της, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων λόγω μικρότερης συσσώρευσης σκόνης στο εξωτερικό περίβλημά τους. Με αυτή την πρωτοποριακή τεχνική, η Emirates εξοικονομεί περισσότερα από 11 εκατομμύρια λίτρα νερού κάθε χρόνο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ξηρές περιοχές με έρημο, όπως το Ντουμπάι.

Η φιλική προς το περιβάλλον στρατηγική της Emirates περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μείωση των απορριμμάτων και των αποβλήτων. Μετά από κάθε πτήση που φτάνει στο Ντουμπάι, το προσωπικό της Emirates Flight Catering διαχωρίζει όσο είναι δυνατόν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους απορριμμάτων των αεροσκαφών, ενώ παράλληλα μαζεύει τα πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και τα προϊόντα από αλουμίνιο.

Παράλληλα, στις μεγάλης διάρκειας πτήσεις της, η Emirates προσφέρει fleece κουβέρτες οι οποίες παράγονται από ανακυκλώσιμα υλικά – συγκεκριμένα κάθε κουβέρτα παρασκευάζεται από 28 μπουκάλια πλαστικών μπουκαλιών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, μέχρι το 2019 το πρόγραμμα των ecoTHREAD κουβερτών θα έχει μειώσει τον όγκο των παγκόσμιων απορριμμάτων κατά 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, τα οποία θα κατέληγαν στο έδαφος. Μάλιστα, το βάρος όλων αυτών των προϊόντων ισοδυναμεί με 44 αεροσκάφη τύπου Airbus A380. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στον κόσμο πρόγραμμα αειφορίας όσον αφορά τις κουβέρτες που προσφέρουν στους επιβάτες οι αεροπορικές εταιρείες.

Επιπρόσθετα, η Emirates χορηγεί πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την προστασία των οικοσυστημάτων – πρωτοβουλίες όπως το Dubai Deser Conservation Reserve και το Emirates One&Only Wolgan Valley, ενώ παράλληλα λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες όσον αφορά το παράνομο εμπόριο ειδών άγριας φύσης και ζωής.

Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει το Emirates Group Environmental Report, το οποίο σηματοδοτεί και αναδεικνύει όλες αυτές τις δράσεις και τα αποτελέσματά τους, ενώ παράλληλα αποτυπώνει και την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας.

Τα τωρινά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο www.emirates.com