Μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει η -ακόμα μία- διάκριση για το αεροδρόμιο Αθηνών. Η AirHelp ανακοίνωσε την ετήσια βαθμολογία AirHelp Score για τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια παγκοσμίως. Σύμφωνα λοιπόν με το Score 2018 της AirHelp, οι ταξιδιώτες είχαν τις καλύτερες εμπειρίες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τόκιο Χανέντα, τα οποία κατατάχθηκαν στην τριάδα της κορυφής, ενώ το αεροδρόμιο του Stansted του Λονδίνου και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ έφτασαν κοντά στις κατώτερες θέσεις. Όλα τα αεροδρόμια αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο, της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εμπειριών των επιβατών που εκφράζονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Πέρα όμως από τις διακρίσεις για το «Ελ. Βενιζέλος», ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν και νέες αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα ή άλλες που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους. Διαβάστε περισσότερα για το ποιες είναι αυτές, εδώ. 

Όσον αφορά στις αεροπορικές εταιρείες, υπήρξαν νέοι νικητές με την Qatar Airways να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Lufthansa και την Etihad Airways. Η βελτίωση των επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο και η γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων αποζημίωσης επέτρεψαν στην Qatar Airways να «ξεπεράσει» τη Singapore Airlines, η οποία έπεσε στην 4η θέση, μεταξύ 72 αεροπορικών εταιρειών για το 2018. Σε παγκόσμια κλίμακα, η Lufthansa, η Etihad Airways και η South African Airways βρέθηκαν στις πέντε πρώτες θέσεις. Σημειώνεται, ότι μεταξύ των κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών της Ελλάδας ανάλογα με τον όγκο των επιβατών, βρίσκεται πρώτη η Aegean Airlines δεύτερη η Ryanair και τρίτη η EasyJet.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλή δουλειά που γίνεται στο αεροδρόμιο Αθηνών, σε τροχιά ανάπτυξης έχουν μπει και τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εντός και εκτός Ευρώπης οι οποίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από την προσθήκη νέων προορισμών και επιπλέον συχνοτήτων. Την ίδια ώρα Aegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda Motion, Lufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/ Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea, Wizz Air είναι μόνο μερικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες θα πετούν όλο το καλοκαίρι -και κάποιες και το φθινόπωρο- στην Ελλάδα, οδηγώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.