Η Airbus εγκαινίασε την τέταρτη γραμμή παραγωγής A320 στο Αμβούργο. 

Πιο συγκεκριμένα, στα εγκαίνια παρέστησαν ο Frank Horch, Γερουσιαστής Οικονομίας, Μεταφορών και Καινοτομίας του Αμβούργου. Ο συντονιστής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανικής Πολιτικής Αεροδιαστημικής, Thomas Jarzombek μαζί με τον Guillaume Faury, Πρόεδρο της Airbus Commercial Aircraft, αλλά και 500 άλλοι διακεκριμένοι επισκέπτες.

«Τα εγκαίνια της τελευταίας μας, πιο σύγχρονης γραμμής παραγωγής A320 ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην αποτελεσματική κατασκευή ψηφιακών αεροσκαφών», δήλωσε ο Guillaume Faury. «Με αυτές τις νέες τεχνολογίες χτίζουμε το αεροσκάφος μας πιο αποτελεσματικά, ένα βασικό παράγοντα για υψηλότερα ποσοστά παραγωγής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που προώθησαν αυτό το νεώτερο πρότυπο παραγωγής Airbus από την ιδέα στην πραγματικότητα».

Με περισσότερα από 14.000 οικογενειακά αεροσκάφη A320ceo και A320neo και πάνω από 8.100 παραδομένα, το A320 είναι η πιο επιτυχημένη οικογένεια αεροσκαφών μονού διαδρόμου στον κόσμο. Με την ενσωμάτωση των τελευταίων τεχνολογιών τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, η οικογένεια A320neo προσφέρει 15% εξοικονόμηση καυσίμων κατά την παράδοση και 20% μέχρι το 2020. 

Τέλος, τα αεροσκάφη A320 Family κατασκευάζονται παγκοσμίως, σε τοποθεσίες της Airbus στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.