Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic υποδέχτηκε το ένατο αεροσκάφος Bombardier CS300, καταχωρημένο ως YL-CSI, στη Ρίγα στις 17 Ιουνίου. Μέχρι το τέλος του 2018, η airBaltic σχεδιάζει να διαθέσει συνολικά 14 αεροσκάφη CS300 στο στόλο της.

Μέχρι στιγμής, η airBaltic έχει μεταφέρει πάνω από 1.160.000 επιβάτες στο ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Bombardier CS300. 

Ακόμη, σημειώνεται ότι στις 28 Μαΐου 2018, η airBaltic ανακοίνωσε μια συμφωνία αγοράς 30 αεροσκαφών Bombardier CS300 του ίδιου τύπου. Η παραγγελία συμπληρώνει την υπάρχουσα σειρά 20 αεροσκαφών CS300 και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του επιχειρηματικού σχεδίου της νέας εταιρείας airBaltic Destination 2025 που βασίζεται στην επιτυχημένη πορεία του επιχειρηματικού σχεδίου Horizon 2021.

Όσον αφορά τα νέα αεροσκάφη είναι  ήσυχα – με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι το πιο πράσινο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει διαφανή δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κύκλο ζωής, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50% αντίστοιχα.

Τέλος, η  airBaltic εξυπηρετεί πάνω από 70 προορισμούς από τη Ρίγα, το Ταλίν και το Βίλνιους, προσφέροντας τη μεγαλύτερη ποικιλία προορισμών και βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυό της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τη Μέση Ανατολή. Για το καλοκαίρι του 2018, η airBaltic εισήγαγε οκτώ νέους προορισμούς από τη Ρίγα στη Μάλαγα, τη Λισαβόνα, το Σπλιτ, το Μπορντό, το Γκντανσκ, το Αλμάτι, το Σότσι και το Καλίνινγκραντ.