Αυτό το καλοκαίρι, εκατομμύρια φανατικοί του ποδοσφαίρου θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους στη δράση του παιχνιδιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου που πετούν από την ΕΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση πτήσης, ακύρωση ή υπεράριθμη κράτηση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους στη Ρωσία μπορεί να σημαίνει έως και 600 ευρώ αποζημίωση ανά επιβάτη, όπως ισχύει και για οποιαδήποτε πτήση από τη Ρωσία προς την ΕΕ από μεταφορέα της ΕΕ. 

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω που είναι λεγόμενα της AirHelp, η εταιρεία δημιούργησε μια σελίδα μόνο για την Ρωσία, με ζωντανή μετάδοση των πτήσεων αφιερωμένη αποκλειστικά στις πτήσεις προς και από τις πόλεις που φιλοξενούν παιχνίδια. 

Δείτε το site εδώ!

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, οι ειδικοί της AirHelp θα παρακολουθούν όλες τις πτήσεις που φτάνουν και αναχωρούν από τη Ρωσία σε όλες τις 11 πόλεις που φιλοξενούν αγώνες ποδοσφαίρου. 

Η AirHelp θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την καθυστέρηση απευθείας πτήσεων από όλα τα αεροδρόμια της χώρας υποδοχής στη Ρωσία μεταξύ 14 Ιουνίου και 15 Ιουλίου. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν:

● Συνολικές πτήσεις προς / από τη Ρωσία
● Αριθμός επιβατών που έχουν επιλεγεί για αποζημίωση 
● Αριθμός πτήσεων που είναι επιλέξιμες για αποζημίωση
● Συνολική αποζημίωση που οφείλουν οι αεροπορικές εταιρείες
● Μέση αποζημίωση ανά επιβάτη
● Σύνολο διακεκομένων πτήσεων προς / από τη Ρωσία

Τέλος, σημειώνεται πως κάθε χρόνο οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών χάνουν συνολικά 5 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως για τα ταξιδιωτικά τους προβλήματα.