Η Αργεντινή παρέλυσε εχθές λόγω της εικοσιτετράωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των συνδικαλιστικών ενώσεων προς τους πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι και τη συμφωνία που συνάφθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CGT) απηύθυνε το κάλεσμα για την απεργία, ωστόσο άλλες οργανώσεις διοργάνωσαν διαδηλώσεις με στόχο να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Μπουένος Άιρες, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Γύρω στις 07:00 το πρωί τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), οι διαδηλωτές έκλεισαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες στην πρωτεύουσα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν εχθές στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) είχαν ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια. Όλες οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν όπως και οι πτήσεις εξωτερικού από και προς το Μπουένος Άιρες και άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρένα, λεωφορεία και ταξί συμμετείχαν στην απεργία, με αποτέλεσμα οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες να είναι σχεδόν άδειοι.

Επισημαίνεται, πως οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τη συμφωνία που συνάφθηκε με το ΔΝΤ, συνώνυμη για πολλούς με νέες θυσίες εκ μέρους τους. Τέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του CGT, Χουάν Κάρλος Σμιντ, πρόκειται για τη «σημαντικότερη απεργία των τελευταίων 8 ετών».