Έγινε και αυτό σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Πάφου: Ένας επιβάτης, βλέποντας ότι είχε καθυστερήσει και έχανε τη πτήση του, δε δίστασε να πηδήξει από την περίφραξη του χώρου διακίνησης αεροσκαφών με στόχο να… προλάβει το αεροπλάνο πριν κλείσει τις πόρτες του. Τον πρόλαβαν ωστόσο οι αρχές και αντί στο αεροπλάνο, κατέληξε στο αστυνομικό κελί.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοφανής υπόθεση διαδραματίσθηκε νωρίς το πρωί όταν Ουκρανός μετέβη με την οικογένεια του στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει με πτήση της Ryanair για την Κρακοβία. Ο εν λόγω επιβάτης αποβίβασε τα μέλη της οικογένειας του στην αίθουσα αναχωρήσεων και ο ίδιος μετέβη με το αυτοκίνητο ενοικιάσεως για να το σταθμεύσει σε ειδικό χώρο στάθμευσης και να μεταβεί και αυτός στη συνέχεια στον χώρο αναχωρήσεων.

Σύμφωνα με το pafosnet.com, φαίνεται ότι η όλη διαδικασία της εξεύρεσης του χώρου στάθμευσης τράβηξε σε διάρκεια με αποτέλεσμα όταν ο Ουκρανός έφθασε πια στον χώρο αναχωρήσεων, διαπίστωσε ότι η διαδικασία της επιβίβασης είχε ολοκληρωθεί και η πύλη είχε κλείσει. Γι’ αυτό, έκρινε καλύτερο να … κερδίσει χρόνο χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους: Αντί να πάει μέχρι το κτίριο των επιβατών, μετέβη στην περίφραξη του αεροδρομίου, σκαρφαλώνοντας σε αυτήν και επιχειρώντας να εισέλθει στον χώρο στάθμευσης αεροσκαφών προκειμένου να μπει στο αεροπλάνο που ήταν ακόμη στο χώρο, χωρίς να έχει τροχοδρομήσει.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έγινε ωστόσο αμέσως αντιληπτή από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου που τον συνέλαβαν πριν προλάβει να εισέλθει σε απαγορευμένους χώρους διακίνησης. Ο Ουκρανός μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι κατείχε κανονικά το εισιτήριο και την κάρτα επιβίβασης, για αυτό και θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο να μεταβεί από μόνος του πεζή στο αεροσκάφος.

Οι αιτιάσεις του δεν έπεισαν ωστόσο τις αρχές, που τον έθεσαν υπό κράτηση διερευνώντας εναντίον του ενέργειες που διασάλευαν την ασφάλεια των πτήσεων.

Τέλος, σημειώνουμε πως το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά, με την λοιπή οικογένεια του εν λόγω άντρα εντός του.