Με θεατρικές και παιδικές παραστάσεις και μουσικές σκηνές από συναυλίες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου είναι και εφέτος εμπλουτισμένο το Φεστιβάλ Τήνου που εγκαινιάσθηκε στις 20 Ιουνίου με την Παιδική Παράσταση Odette & Vlassia και  συνεχίσθηκε στις 27 του ίδιου μήνα με την «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» ​.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της Τήνου θα έχουν, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, την ευκαιρία να απολαύσουν σειρά εκθέσεων, θεατρικών εργαστηρίων  και γιορτών που θα αναδείξουν τις πολιτιστικές καταβολές του κυκλαδίτικου νησιού σε μια αλληλουχία εκδηλώσεων που μαζί και με κινηματογραφικές προβολές καλύπτουν όλο το φάσμα της παράδοσης και της τέχνης .

Τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με ethnic μουσικές με κυρίαρχο το jazz, το rock  και το tango.

Ακόμη, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συναυλίες ελληνικής μουσικής  Θεοδωράκη, Χατζηδάκη , Σπανού και άλλων συνθετών, που μαζί με ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια θα κλείσουν τον κύκλο των εκδηλώσεων του Ιουλίου.

Σημειώνεται πως την οργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η  Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών  του Δήμου Τήνου σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορα σημεία του νησιού ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες  να γνωρίσουν τα γραφικά χωριά του και να γευτούν την τηνιακή φιλοξενία.

Πρόγραμμα Ιουλίου

Παρασκευή  13/7 Leo Γεωργούτσος

Έχοντας εμβαθύνει στην jazz κιθάρα από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια ο δεκαεπτάχρονος Léo Georgoutsos ερμηνεύει με ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, jazz standards σε solo προσέγγιση της ηλεκτρικής κιθάρας. Η ζωντανή ηχογράφηση με κιθαριστικά  εφέ αναδεικνύεται με αίσθηση ελευθερίας και πλούσιο ηχοπέδιο.

Duo Vocal Cheese

Τα τραγούδια από την προφορική παράδοση, ρυθμοί από την Ανατολή και μεσογειακές επιρροές. Το Duo Vocal Cheese σε ένα μουσικό ταξίδι στους πολιτισμούς του κόσμου μέσα από τον χρόνο και τον χώρο. Παίζουν και τραγουδούν: Mia Mohr (Γενεύη / Χιλή), Βίκυ Παπαηλιού (Λουκέρνη / Ελλάδα) Ακολουθεί πρόγραμμα ethnic Jazz.

Duo Turumtay Zaric: Οι διεθνείς μουσικοί,  Efe Turumtay (Violin) και  Nikola Zarić (Accordion) συναντιούνται στα πλαίσια του φεστιβάλ για να μας ταξιδέψουν με Tango, Jazz, Βαλκανική και Κλασσική μουσική. Με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας. 

Σάββατο  21/7 «Ένα φεγγάρι γεμάτο τραγούδια»

Η μουσική αυτή διαδρομή περνάει από το κατώφλι των μεγάλων συνθετών όπως Θεοδωράκης, Χατζιδάκις,Πλέσσας, Σπανός κ.α., ενώ ξυπνάει μνήμες μέσα από τραγούδια που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει .Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Γαβριέλλα Μυλωνά , η οποία θα συνοδεύσει με το πιάνο της τη φωνή της Ελισάβετ Χρήστου.

 Τρίτη 24/7 Rock στον αέρα

Το Φεστιβάλ Τήνου επέλεξε τρία νεανικά σχήματα από την Αθήνα, με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, δημιουργώντας μια << νέα σκηνή >>, για να παρουσιάσουν τις μουσικές τους καθώς και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών της διεθνούς rock σκηνής(David Bowie,Tim Buckley,Jim Morrison,Red Hot Chili Peppers,Led Zeppelin κα). Με φόντο το μοναδικό σκηνικό του νησιού θα παίξουν οι μπάντες:  mondegreen,  Flowerchild, LENCH

Σάββατο 28/7 Συναυλία Δήμητρα Γαλάνη στην Τήνο

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Δήμητρα Γαλάνη, σε ένα 2ωρο απολαυστικό πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν, είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους, και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Καλεσμένος της ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος. Η συναυλία οργανώνεται απο το σωματείο << οι Φίλοι της Τήνου>>  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου 2018, υπέρ της ενίσχυσης των υποδομών του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Δευτέρα 30/7 «Συναυλία με Ρεμπέτικο,Λαικό,Έντεχνο τραγούδι και Νέοι Τραγουδοποιοί»

Λαικό πάλκο με τραγούδια που φέρνουν κοντά ανθρώπους και δημιουργούν παρέες, διαχρονικά και αγαπημένα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

Θα ακουστούν τραγούδια: Τσιτσάνη, Παπαϊωάνου, Μητσάκη, Ζαμπέτα, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Μάλαμα, Παπακωσταντίνου κ.α., απο τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς. Ορέστης Κολέτσος ( μπουζούκι ) Γιάννης Καραλής ( κιθάρα-τραγούδι ), Παναγιώτης Παπαγεωργίου ( πιάνο ) Τζέιμι Σμιθ ( βιολί ).