Η Ryanair, ανακοίνωσε εχθές τα στατιστικά στοιχεία της επιβατικής κίνησης του Ιουνίου, σύμφωνα με τα οποία: H κίνηση αυξήθηκε κατά 7% σε 12.6 εκατομμύρια επιβάτες. Ακόμη, οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και οι ελλείψεις προσωπικού προκάλεσαν πάνω από 1,100 ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τις 41 ακυρώσεις τον Ιούνιο του 2017.
Τέλος, η ετήσια επιβατική κίνηση έως τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 7% σε 132.9 εκατομμύρια πελάτες.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

«Η επιβατική κίνηση της Ryanair τον Ιούνιο παρουσίασε 7% αύξηση σε 12.6 εκατομμύρια πελάτες. Παράλληλα, η πληρότητα παρέμεινε σταθερή, αγγίζοντας το 96%, επαληθεύοντας την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού προς τους χαμηλούς ναύλους.

Δυστυχώς πάνω από 210,000 επιβάτες της Ryanair επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούνιο λόγω των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για 4 Σαββατοκύριακα και τις επανειλημμένες ελλείψεις προσωπικού των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η Ryanair καλεί προς άμεση δράση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να βελτιώσουν την επιρροή των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και τις ελλείψεις προσωπικού των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία καθώς επηρεάζουν το πρόγραμμα διακοπών εκατομμυρίων επιβατών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι».