Πολύωρες καθυστερήσεις, εκνευρισμό, ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών και ένταση, προκάλεσε για πολλές ώρες την Κυριακή το ασυνήθιστο γεγονός της εμφάνισης βλαβών σε δύο αεροσκάφη της ίδιας εταιρείας στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών προς το PafosNet συγκεκριμένη πτήση που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 3.00μμ χθες για βρετανικό αεροδρόμιο, εμφάνισε καθυστέρηση αφού το αεροσκάφος με το οποίο θα γινόταν η πτήση εμφάνισε τεχνικό πρόβλημα ενώ ήταν ήδη σταθμευμένο στο αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο pafosnet.com οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα αναχωρούσαν δύο περίπου ώρες αργότερα με δεύτερο αεροσκάφος της εταιρείας, που θα έφθανε στην Πάφο από τη Θεσσαλονίκη, από προγραμματισμένη πτήση. Αυτό που ουδείς ανέμενε ωστόσο, ήταν ότι και το δεύτερο αυτό αεροσκάφος αναφέρθηκε ως έχων τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, να παραμένουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εγκλωβισμένα στους χώρους αναμονής επιβατών, χωρίς να είναι γνωστό πότε και με ποιο τρόπο θα αναχωρούσαν για τον προορισμό τους.

Ακόμη, χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με επιβάτες, ότι επιβιβάστηκαν στο δεύτερο αυτό αεροσκάφος στις 8.00μμ χθες, ωστόσο τους αποβίβασαν και πάλι μετά τη διαπίστωση του τεχνικού προβλήματος δύο ώρες αργότερα. Μέχρι τα μεσάνυχτα, τόνισαν, εξακολουθούσαν να βρίσκονται στους χώρους αναμονής επιβατών, χωρίς ενημέρωση ως προς το τί μέλλει γενέσθαι και ενώ ήδη η αναταραχή είχε αρχίσει να γιγαντώνεται στους χώρους του αεροδρομίου.

Τη λύση έδωσε τελικά αργά το βράδυ τρίτο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας που αφίχθηκε στην Πάφο από το ταξίδι του στο Τελ Αβίβ, με το οποίο αναχώρησαν τελικά για τον προορισμό τους τα ξημερώματα σήμερα όσοι από τους επιβάτες είχαν την υπομονή και τη ψυχραιμία να παραμένουν στο αεροδρόμιο. Πολλοί από τους επιβάτες πάντως, ακύρωσαν τη πτήση τους και αποχώρησαν από το αεροδρόμιο, αφού παρέμεναν σε αυτό από τη μια το μεσημέρι και μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχαν δει ακόμη «φως».

Τέλος, η όλη υπόθεση προκάλεσε εντάσεις και αναταραχή στους χώρους του αεροδρομίου, από επιβάτες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονταν για την πολύωρη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν, ενώ χιλιάδες άλλοι επιβάτες πτήσεων που αναχωρούσαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής από την Πάφο για ευρωπαικούς προορισμούς, έγιναν μάρτυρες μιας ασυνήθιστης για αεροδρόμιο αναταραχής και οχληρίας.