Συναγερμός σήμανε στις κινεζικές αρχές, όταν ένα αεροσκάφος που ταξίδευε από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό την πόλη Νταλιάν έχασε ξαφνικά ύψος εξαιτίας της απώλειας πίεσης ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Συγκεκριμένα, στην πτήση της Air China έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και οι επιβάτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μετά το περιστατικό δημοσίευσαν στα social media τις εικόνες που τράβηξαν από το εσωτερικό του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr, οι εμπειρογνώμονες αυτή την ώρα ερευνούν τους λόγους του συμβάντος, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πιθανότατα μέλη του πληρώματος κάπνιζαν στο πιλοτήριο και έτσι μπλόκαρε το σύστημα εξαερισμού.

Επιβάτες της πτήσης μιλούν για εφιαλτικές στιγμές ενώ περιγράφουν την αγωνία τους όταν οι αεροσυνοδοί τους ανακοίνωσαν πως το αεροπλάνο έπρεπε αναγκαστικά να προσγειωθεί.

Τέλος, ο εμπειρογνώμονας Greg Waldron της Flight Global δήλωσε στο BBC πως τα αεροσκάφη αυτά είναι κατασκευασμένα να πετούν σε υψόμετρο που ακόμα και στο βουνό Everest αποκαλείται «ζώνη θανάτου» εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.