Υπόθεση: ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο, εγκαταλείπει τα φτερά του και μετατρέπεται σ’ ένα τρένο, που μπαίνει στη συνέχεια στις ράγες και σας μεταφέρει στην κοντινότερη πόλη.

Συγκεκριμένα, το πρωτότυπο, ονόματι “Link & Fly” της Akka Technologies είναι ένα αεροσκάφος, τα φτερά του οποίου μπορούν να αφαιρεθούν επιτρέποντας την επιβίβαση και απογείωση πιο κοντά στις κατοικίες των επιβατών.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όταν μελλοντικά πάρει σάρκα και οστά η ιδέα αυτή, οι επιβάτες θα μπορούν μετά από σκανάρισμα της ίριδάς τους να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο σε σταθμούς μέσα στην πόλη τους, όπως σε εκείνους του μετρό, και στη συνέχεια η καμπίνα θα μεταφέρεται έξω στις σιδηροτροχιές μέχρι το αεροδρόμιο, όπου θα προσαρμόζεται σε έναν σκελετό αποτελούμενο από τα πτερύγια και το πιλοτήριο.

Τα οφέλη για τους επιβάτες είναι πολλά, καθώς δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν μέχρι το αεροδρόμιο, ούτε να φοβούνται μη χάσουν το αεροπλάνο, ούτε να υπόκεινται στην ταλαιπωρία του σωματικού ελέγχου και του ελέγχου διαβατηρίων, ούτε να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για την απογείωση.

Η Akka Technologies παρουσίασε την ιδέα της πρόσφατα στο Παρισι και όπως λέει αρκετοί παίκτες στην αεροπορική βιομηχανία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Link & Fly. Αν και δεν ποντάρει στο να πείσει εταιρείες όπως η Boeing να κατασκευάσουν αεροσκάφη σαν αυτό που σχεδίασε, ελπίζει,όμως ότι τουλάχιστον κάποια στοιχεία του όλου concept θα ενσωματωθούν στα αεροπλάνα του μέλλοντος.

Δείτε το βίντεο: