Η Ryanair, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την προτεινόμενη από την Ryanair απόκτηση ποσοστού 75% στην Αυστριακή εροπορική εταιρεία Laudamotion (η Ryanair κατέχει σήμερα 24,9%).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Ryanair έχει συνάψει σύμπραξη με τον Niki Lauda για να προσφέρει χαμηλότερους ναύλους και περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία, όπου η εταιρεία έχει σήμερα τη πλειοψηφία των υπηρεσιών της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς προσπαθειών της Lufthansa να αποσταθεροποιήσει και να βλάψει την Laudamotion, όπως:

Η Lufthansa απέτυχε να παραδώσει 2 από τα 11 αεροσκάφη που τους είχε ζητηθεί βάσει της απόφασης της ΕΕ για τον ανταγωνισμό σχετικά με την εξαγορά της Air Berlin από την Lufthansa.

Ορισμένα από τα αεροσκάφη που η Lufthansa είχε δεσμευτεί να παραδώσει καθυστερούν μέχρι και μετά τη θερινή περίοδο του 2018, μειώνοντας περαιτέρω την ικανότητα της Laudamotion να αναλάβει χρονοθυρίδες και να προσφέρει πτήσεις και υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2018.

Η Laudamotion είναι σε θέση να κατέχει στον στόλο της 19 αεροσκάφη το καλοκαίρι του 2018 μόνο μετά τη μίσθωση 10 αεροσκαφών B737 από την Ryanair.
Η Lufthansa Group καθυστερεί πληρωμές ύψους άνω των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την μίσθωση πτήσεων των αεροσκαφών της Laudamotion από την Lufthansa, κατά τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

O Chief Legal & Regulatory Officer, της Ryanair, Juliusz Komorek δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την προτεινόμενη από την Ryanair απόκτηση ποσοστού 75% στο Laudamotion. Η Ryanair διατηρεί τη δέσμευσή της να φέρει τον ανταγωνισμό, τις επιλογές και τους χαμηλόμισθους στην αυστριακή, γερμανική και ισπανική αγορά μέσω της επένδυσής μας στο Laudamotion. Προτρέπουμε τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ να αναλάβουν δράση και να αποτρέψουν τυχόν περαιτέρω προσπάθειες της Lufthansa να βλάψει τον ανταγωνισμό μέσω της συμπεριφοράς της έναντι των καταναλωτών».