Η Ryanair ανακοίνωσε εχθές, ότι έχει υπογράψει την τρίτη συμφωνία αναγνώρισης ένωσης πληρώματος θαλάμου επιβατών με τη ένωση Ver.di. Η Ver.di θα είναι τώρα ο εκπρόσωπος για όλο το άμεσα απασχολούμενο προσωπικό θαλάμου επιβατών που λειτουργούν με αεροσκάφη της Ryanair στη Γερμανία.

Ειδικότερα, αυτή η συμφωνία αναγνώρισης πληρώματος θαλάμου επιβατών ακολουθεί εκτενείς διαπραγματεύσεις με τη Ver.di και καλύπτει τη γερμανική αγορά. Η Ryanair προσβλέπει στη συνεργασία με την Ver.di και το συμβούλιο προσωπικού καμπίνας της Ryanair για την ολοκλήρωση μιας πρώτης συλλογικής σύμβασης εργασίας για το άμεσα απασχολούμενο προσωπικό θαλάμου επιβατών της Ryanair με έδρα τη Γερμανία.

Ακόμη, η συμφωνία αυτή ακολουθεί την πρώτη συμφωνία αναγνώρισης πληρώματος θαλάμου επιβατών της Ryanair με τα ιταλικά συνδικάτα ANPAC / ANPAV και τη δεύτερη συμφωνία πληρώματος θαλάμου επιβατών με την ένωση UNITE στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Chief People Officer της Ryanair, Eddie Wilson, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη συμφωνία αναγνώρισης πληρώματος θαλάμου με την Ver.di στη Γερμανία. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημάδι της προόδου που επιτελεί η Ryanair με τα συνδικάτα μετά την απόφαση του Δεκεμβρίου του 2017 να αναγνωρίσει ενώσεις, με το 60% των μελών του πληρώματος θαλάμου να καλύπτεται τώρα από συμφωνίες αναγνώρισης.

Ελπίζουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω συμφωνίες τις προσεχείς εβδομάδες, στις χώρες όπου τα συνδικάτα έχουν προσεγγίζουν τις διαπραγματεύσεις κατά τρόπο πρακτικό και θετικό. Ο αυξανόμενος αριθμός συμφωνιών αναγνώρισης ενώσεων πιλότων και πληρώματος θαλάμου επιβατών, επιβεβαιώνει την σημαντική πρόοδο που έχει διανύσει και απαντά στους τους σκεπτικιστές που υποστήριξαν ότι η απόφασή του Δεκεμβρίου του 2017 δεν ήταν πραγματική ή γνήσια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά τόσο με την Ver.di όσο και με το συμβούλιο για τη διαπραγμάτευση συλογικών συμβάσεων εργασίας για το άμεσα απασχολούμενο γερμανικό πληρώμα καμπίνας».