Η Uganda Airlines, ο εθνικός μεταφορέας της Ουγκάντα, αποκτά δύο A330-800neo, τη νέα έκδοση του πιο δημοφιλούς αεροσκάφους ευρείας ζώνης A330, με νέα φτερά, με κινητήρες Trent 7000 τελευταίας γενιάς της Rolls-Royce, νέα συστήματα και ένα νέο εσωτερικό του θαλάμου του εναέριου χώρου.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο Farnborough airshow με την παρουσία του Ephraim Bagenda, Διευθύνοντος Συμβούλου της Uganda Airlines και του Eric Schulz, Επικεφαλής Εμπορικής Υπηρεσίας της Airbus.

Σημειώνεται, πως η Uganda Airlines σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα A330-800neos για να κατασκευάσει το διεθνές δίκτυο των μακρινών αποστάσεων. Τα αεροσκάφη θα διαθέτουν διάταξη καμπίνας τριών κατηγοριών, η οποία θα περιλαμβάνει 20 επαγγελματικές θέσεις, 28 θέσεις οικονομίας Premium και 213 θέσεις οικονομίας.

«Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει τη φιλοδοξία μας για οικονομική ανάπτυξη, υποστηριζόμενη από μια ισχυρή αεροναυπηγική βιομηχανία.Το A330-800neo συνδυάζει χαμηλό λειτουργικό κόστος, δυνατότητα πτήσης μεγάλης εμβέλειας και υψηλά επίπεδα άνεσης και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε επιχειρήσεις και να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες λύσεις», δήλωσε ο Ephraim Bagenda, Διευθύνων Σύμβουλος της Uganda Airlines.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τις Uganda Airlines μεταξύ των πελατών μας στο A330neo, το A330neo θα φέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που προσφέρουν ασυναγώνιστη αποτελεσματικότητα με την πιο σύγχρονη καμπίνα. Περιμένουμε να δούμε το A330-800neo που φέρει τα χρώματα της Ουγκάντας», δήλωσε ο Eric Schulz, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Airbus.