Μια  ενδιαφέρουσα εισήγηση για αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας για στέγαση της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου έκανε ο Δήμος Λάρνακας στην κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το dialogos.com.cy, υπάρχει η πρόταση το κτίριο του παλιού τερματικού του διεθνούς αερολιμένα Λάρνακας να χρησιμοποιηθεί για τη μόνιμη στέγαση της πανεπιστημιακής σχολής για την οποία, ως γνωστόν, αναζητείται χώρος.

Σημειώνεται, πως το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας παραμένει αναξιοποίητο εδώ και 9 χρόνια, από την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Το 2012 είχε ανακοινωθεί συμφωνία με κινέζικη εταιρεία για μετατροπή του παλιού αεροδρομίου σε εκθεσιακό κέντρο εμπορικής σύνδεσης της Κίνας με την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος, η επένδυση εκείνη ναυάγησε τελικά και τώρα το παλιό αεροδρόμιο βρίσκεται στον κατάλογο των εναλλακτικών επιλογών που μελετά ο Δήμος Λάρνακας για τη μόνιμη στέγαση της Σχολής σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η αρχική επιλογή που είναι ως γνωστόν η Στέγη Άγιος Χαράλαμπος (πρώην λεπροκομείο).